Furtunile au făcut ravagii. Culturi, case și mașini distruse

Data publicării:
distrugeri

În Maramureş, la Borşa, urgia nu a durat mai mult de zece minute, dar a paralizat complet orăşelul. Bucăţile de gheaţă cât nuca au distrus maşini şi au acoperit şoseaua cu un covor de gheaţă.

Petroșaniul a fost și el sub un asediu de gheață noaptea trecută. Sute de mașini au fost avariate, acoperișurile blocurilor și ale caselor au fost găurite. Oamenii spun că grindina s-a dezlănțuit după miezul nopții și a căzut în mai multe reprize.

„În jurul orei 12 a început, cu o primă rafală, de intensitate mai mică, și de durată mai mică, a revenit mult mai puternică, cu grindină aproximativ cât oul de găină, foarte puternică, a distrus sute de mașini, acoperișuri, și bunurile oamenilor”, spune Adrian Avram, comandat-șef Detașament Pompieri Petroșani.

A fost prăpăd și în localitatea Popricani din Iași. În imaginile trimise de un telespectator Digi24 se vede cum mai multe acoperișuri au fost pur și simplu ciuruite de bucățile de grindină. În plus, un barbat a făcut o comparație clară între o bucată de gheață căzuta din cer și un ou de gaina.

În Alba, la Cenade, bucăţile de gheaţă le-au distrus culturile oamenilor. Probleme au fost și în județul vecin, Arad, în localitatea Ineu, la fel și în Iași, la Târgu Frumos.

Grindina s-a abatut și peste județul Olt. Oamenii din comuna Teslui s-au trezit că au curțile pline cu bucăți mari de gheață.

Vă reamintim, puteți trimite și dumneavoastră fotografii sau filmări, dacă ați fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o știre. Ne puteți contacta pe siteul digi24.ro, la secțiunea Digivox, pe email, pe contul nostru de Facebook. Sau ne puteți trimite imaginile pur și simplu pe WhatsApp, la numarul 0771.100.304. Vă rugăm să precizați numele și locul din care le transmiteți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri