FOTO | Câinele care a salvat un biciclist accidentat a fost adoptat. Ce a făcut patrupedul după ce plecase ambulanța

Data actualizării: Data publicării:
catel

Câinele care a salvat, la începutul săptămânii, un bărbat în vârstă de 40 de ani, după ce s-a accidentat cu bicicleta, a fost adoptat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin Ionuţ Mihai Popovici.

catel salvator biciclist Caras Severin 1 190718
catel salvator biciclist Caras Severin 1 190718

„Biciclistul a fost salvat de câine, care l-a protejat încălzindu-i trupul, până la sosirea jandarmilor. După ce am auzit povestea am fost impresionat şi m-am hotărât să-l adopt, pentru a avea şi el o familie. Iniţial nu am ştiut că e un câine vagabond. Când am aflat, însă, am vrut să-i ofer o casă, un prieten şi să simtă căldura sufletească. De acum, pe căţel îl cheamă Max”, a declarat Popovici.

Bărbatul accidentat căzuse, luni seara, cu bicicleta, în zona Platoului Semenic. La sosirea jandarmilor, ciclistul acuza dureri în zona claviculei şi se afla într-o stare uşoară de hipotermie.

Căţelul a fost îngerul păzitor al bărbatului de 40 de ani din Reşiţa. Au făcut cunoştinţă pe marginea drumului, iar omul nici nu ştia ce prieten devotat a câştigat.

Marin Ion, biciclistul rănit: Am mâncat și eu și el napolitane, ce aveam la mine și a mers după mine. Și tot cuțu cuțu, haide, haide și am ajuns sus pe Semenic. Acolo am făcut poze, ne-am jucat, ne-a prins noaptea. Am început să coborâm în jos spre Reșița. Am prins o groapă, n-am văzut-o și m-a aruncat în cap și am rămas acolo. Și atunci el a rămas acolo lângă mine.

Căţelul a rămas lângă amicul său aflat la necaz până au ajuns jandarmii montani. Medicii spun că l-a scăpat de şoc hipotermic: l-a încălzit cu corpul lui un sfert de oră. Şi nici când au apărut salvatorii nu prea i-a venit să se desprindă de prietenul lui.

Marin Ion, biciclistul rănit: Câinele tot lângă mine, de-abia l-a îndepărtat jandarmul să pună pătura pe mine, a venit și ambulanța după vreo 15 minute după ce au ajuns jandarmii. Tot așa, m-au urcat cu greu pe targă și m-au pus în salvare, câinele, după mine să ajungă acolo.

A urmat apoi o despărţire grea. Până şi jandarmii, cu sufletul călit de multe intervenţii dure, s-au emoţionat.

Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al IJJ Caraș-Severin: Persoana a fost urcată în salvare, moment în care câinele a sărit şi el în salvare fiind dat jos cu greu. La plecarea ambulanţei, câinele a început să alerge după ambulanţă până când i-a pierdut urma. A fost un moment emoţionant...

Drumurile celor doi s-au depărţit însă. Biciclistul este internat la spital cu şoldul dizlocat şi clavicula ruptă, iar câinele salvator a fost adoptat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri