GALERIE FOTO. Trei români, în fruntea celui mai greu maraton din lume

Data publicării:
tibi useriu - sursa facebook tibi useriu

ACTUALIZARE 17:00  Tiberiu Uşeriu, Andrei Roşu şi Vlad Tănase se afla pe primele trei locuri în cel mai greu maraton din lume, dupa a doua zi a competiţiei.

Maratoniştii români au parcurs deja, pe o temperatură care a ajuns şi la minus 47 de grade, 152 de kilometri din cei 566 spre Cercul Polar, iar Tiberiu şi-a păstrat prima poziţie în clasament. Andrei şi Vlad îl urmează la scurtă distanţă, pe locurile 2 şi 3. 


După parcurgerea primilor 37 de kilometri din cursa spre Cercul Polar, Uşeriu a luat un avans de 10 kilometri faţă de urmăritorii săi. Ceilalţi doi români, Andrei Roşu şi Vlad Tănase, sunt şi ei printre primii, pe locurile 4 şi 5. Sportivii noştri luptă pentru o cauză nobilă. Ei susţin proiectul „Pădurea Copiilor”, care promovează plantarea câte unui puiet pentru fiecare nou-născut din România şi împădurirea terenurilor degradate din sudul ţării.

13 sportivi din mai multe ţări participă la maratonul de gheaţă. Dincolo de distanţa foarte mare pe care trebuie să o parcurgă, ei au de înfruntat şi gerul năprasnic: în zonă, temperaturile coboară şi până la minus 50 de grade Celsius.  

tibi useriu - sursa facebook tibi useriu
tibi useriu - sursa facebook tibi useriu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri