Ce povestesc martorii despre gestul inexplicabil al gardianului care și-a bătut bunicul

Data actualizării: Data publicării:
gardianul bataus crop

Un gardian de la Penitenciarul constănţean Poarta Albă a ajuns chiar el după gratii. A fost tras pe dreapta de poliţişti, după o urmărire de zeci de kilometri. În portbagajul maşinii, oamenii legii l-au găsit pe bunicul şoferului, legat fedeleş şi cu semne clare că a fost bătut. Bătrânul a fost dus la spital, iar gardianul, la audieri.

„Aici l-a bătut, de aici l-a târât acolea, de acolo a plecat cu el înspre drum şi l-a luat şi l-a băgat în portbagaj. Cu picioarele l-a bătut”, a povestit Georgeta Rață, soția bătrânului din Topalu, județul Constanța.

Gardianul a tăbărât din senin asupra bunicului său, fără nicio explicaţie. Era negru de furie, povesteşte bunica. De altfel, şi şeful tânărului de 28 de ani observase că este ceva în neregulă cu bărbatul în acea zi.

„Manifesta un comportament neadecvat, a fost violent verbal atât cu colegii, cât şi cu şeful, iar acesta a decis să îi întrerupă programul şi l-a trimis la domiciliu”, a declarat Gabriel Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă.

Doar că în loc să meargă acasă, gardianul s-a dus direct la bunicul lui. A dat buzna în curte cu cagula pe cap.

Am auzit bubuind, când mă uit pe geam: mascatul! A început să îi care, să-l bată. Eu am început să ţip. Intră înăuntru! Că te iau acum şi pe tine! Mi-a fost frică”, a povestit Georgeta Rață.

Vecinii au auzit strigătele celor doi vârstnici şi au alergat să le vină în ajutor.

„Ţipa, dar nu întelegeam ce zice, că striga la ceva, că zicea că m-a omorât, că l-a omorât”, a relatat o vecină.

După ce gardianul şi-a încătuşat bunicul şi l-a aruncat în portbagajul maşinii, rudele au sunat la 112. Poliţişii au plecat în căutarea tânărului furios. L-au găsit pe şosea, dar acesta nu a vrut să oprească decât după 30 de kilometri. Acum este anchetat pentru toate aceste grozăvii.

„Un tânăr în vârstă de 28 de ani ar fi intrat în locuinţa bunicului său, l-ar fi lovit şi ameninţat, ulterior încătuşându-l şi transportându-l în portbagajul autoturismului”, a confirmat Cristina Vasile, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Bunicul de 81 de ani bătut de nepotul său gardian este internat la spital: are capul spart şi mai mult coaste rupte.

Tânărul de 28 de ani, care face parte din brigada specială de intervenţie de la Peniteciarul Poarta Albă, a fost arestat pentru 30 de zile. Acum este păzit de colegii de breaslă în arestul Poliţiei Constanţa. Gardianul nu a colaborat cu anchetatorii, aşa că nu ştim ce l-a făcut să îşi bată fără milă bunicul, apoi să îi pună cătuşe, să îl arunce în portbagaj şi să plece la drum. Nu se ştie nici unde vroia să îl ducă, nici de ce. Gardianul este acuzat de violare de domiciuliu, violenţă, ameninţare şi lipsire de libertate, iar un judecător sever poată să îl condamne la pedeapsa maximă: şapte ani. Cât despre bunicul pe care l-a maltratat, bărbatul de 81 de ani va supravieţui, spun medicii, dar trebuie să mai stea un timp la spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri