GRAFICĂ | Impactul devastator dintre un TIR și un microbuz, soldat cu 10 morți și 7 răniți, în Ialomița

Data actualizării: Data publicării:
grafica accident

Cel mai sângeros accident rutier de anul acesta a făcut 10 morți plus șapte răniți în zori, pe o șosea din apropiere de Slobozia. Un microbuz care ducea navetiști la serviciu a fost zdrobit de un camion ce a intrat pe contrasens. Peste 40 de pompieri, medici și paramedici au fost la locul tragediei cu 19 vehicule de intervenție. Mai mult de jumătate dintre cei implicați în impactul teribil nu au putut fi salvați.

Polițiștii caută explicații pentru cel mai grav accident care a însângerat șoselele anul acesta: 10 oameni au murit, iar șapte sunt răniți grav. Un microbuz care ducea navetiști la serviciu a fost zdrobit de dimineață de un camion ce a intrat pe contrasens pe o șosea din apropiere de Slobozia. Peste 40 de pompieri, medici și paramedici au fost la locul tragediei cu 19 vehicule de intervenție, dar mai mult de jumătate dintre cei implicați în impactul teribil nu au putut fi salvați. Restul se luptă acum pentru viață, în spitalele de urgență din București.

Puțin după ora cinci dimineața, voci disperate au cerut ajutor la 112. Dispecerii au mobilizat zeci de echipaje când au aflat că un camion a spulberat un microbuz plin cu pasageri.

Femeie: Microbuzul cu persoane în șanț, TIR-ul în șanț, lumea striga!
Reporter: Ce se auzea?
Femeie: Să îi ajute cineva, a sunat cineva la salvare, au sunat și alte persoane
Bărbat: Jale, numai jale! Țipete, urlete... jale, păcat!

Pompierii de la descarcerare și medicii s-au cutremurat când au ajuns la locul dezastrului. Jumătate dintre cei implicați în accident erau prinși sub caroseria microbuzului făcut zob.

Col. Laurențiu Bâcu, comandant ISU Ialomița: Am avut 15 persoane încarcerate, drept urmare a fost declanșat planul roșu de intervenție.

TIR-ul mai avea doar 50 de kilometri până la destinație

TIR-ul care a spulberat microbuzul era condus de un bărbat de 43 de ani, șofer de jumătate de viață. Plecase cu 10 ore în urmă de la Târgu-Jiu și mergea spre Slobozia. Când mai avea 50 de kilometri până la destinație, colosul de zeci de tone a intrat pe contrasens. Martorii spun că cel de la volan nu a schițat niciun gest ca să redreseze vehiculul și de aici trag concluzia polițiștii că ar fi ațipit. Nici șoferul microbuzului care ducea la serviciu 16 femei nu a putut să evite impactul. Majoritatea victimelor mergeau spre supermarketul din București unde lucrau.

Comunicat Mega Image: Anunțăm cu regret faptul că, în dimineața zilei de astăzi, am pierdut opt colegi și alți șapte sunt răniți în ceea ce a fost catalogat drept cel mai grav accident rutier din 2019. Suntem alături de famiile îndurerate și le vom sprijini.

Cristi Popa, jurnalist Digi24: Au apucat să parcurgă doar șapte kilometri până la impactul care le-a curmat viața celor zece. Cumplitul accident a îndoliat o mulțime de familii din localitatea Munteni-Buzău, de unde erau victimele, nevoite să facă naveta ca să își câștige pâinea.

Gică Ardeleanu, preotul din Munteni-Buzău: Sunt cu toții oameni tineri, dornici să muncească, oameni care au lăsat acasă soții, copii, mamă, tată...

Florin Stan, primarul din Munteni-Buzău: Singurele locuri de muncă oferite la momentul ăsta vin de la firmele din Capitală, cele mai multe, iar noi altceva nu le-am putut oferi acestor tineri.

Reporter: 23 de ani înțeleg...
Ruda unei victime: Da! Și un copilaș de șase ani...
Vecină: E groaznic, e groaznic, o grămadă de familii!

Cei care au supraviețuit trec prin momente dificile

Alexandra Georgescu, jurnalist Digi24: Două persoane, o femeie de 45 de ani și una de 23 de ani, au fost duse la Spitalul Floreasca din București, la terapie intensivă. Alte două femei au fost duse la Spitalul Bagdasar Arseni și au fost operate, pentru că aveau traumatisme cranio cerebrale și fracturi.

Alte două femei, una de 19, alta de 42 de ani, au fost trimise cu elicopterul la București pentru că au coloana vertebrală ruptă.

Vestea tragediei din Ialomița l-a impresionat și pe șeful statului.

Klaus Iohannis, președintele României: M-a întristat foarte mult, ce poți să spui? Condoleanțe, îmi pare foarte rău!

Medicii speră să îi poată ține în viață pe toți supraviețuitorii teribilului accident.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri