Gumball 3000 | Bolizi de milioane de euro, paradă prin România. Au zburat prin fața radarelor și au făcut cunoștință cu poliția

Data publicării:
masinaaaa

La cursa de anul acesta s-au înscris 130 de maşini de lux, iar localnicii din Arad s-au îngrămădit la graniţă să le vadă. Fanii au făcut haz de necaz când s-au gândit ce vor păţi bolizii pe drumurile României. Piloţii nu s-au speriat, iar când au ajuns pe autostradă nu s-au sfiit să lase liberi caii-putere.

Unii şoferi străini au făcut însă cunoştinţă şi cu poliţia rutieră, după ce au zburat prin faţa radarelor.

„- Nu am nici o idee ce se va întâmpla acum... Nu am mers tocmai cu viteză.

- Cât de repede ai mers de fapt?

- Chiar nu ştiu.

- Puţin sub 200.

- Nu ştiu ce să zic...”

E drept, mulţi au avut şi cu ce să se laude.

„Este un Hurracan (Lamborghini) are doar 1 săptămână. 10 zile. E între primele modele livrate. Maşinile sunt speciale pentru că noi suntem speciali! Da! Şi e o nebunie!”, a spus un șofer.

Fostul pilot de Formula 1 Jean Alesi participă şi el la cursa Gumball 3000. Experienţa l-a ajutat. A fost primul care a ajuns de la Nădlac la Sibiu.

„Drumuri libere, trafic puțin, a fost ok. Am văzut câteva (echipaje de poliție) pe marginea drumului, dar râdeau și suntem fericiți”, a spus Jean Alesi.

Cursa Gumball 3000 a fost înfiinţată în 2013 şi adună competitori pe toate continentele. Taxa de participare diferă în funcţie de şofer şi poate ajunge până la 40.000 de euro.

Fondurile adunate sunt donate unor fundaţii care ajută tineri sărmani care vor să se implice şi au proiecte în domeniul educaţiei, sportului şi mediului înconjurător.

Citiți și:

Gumball 3000, în premieră în România

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri