Hexi Pharma are datorii de 20 de milioane de euro. O parte din bani - facturi neachitate către offshore-uri care ar fi controlate tot de Dan Condrea 

Data publicării:
hexi pharma digi24-1

 

ACTUALIZARE. În cererea de insolvență depusă de Hexi Pharma la Tribunalul București se arată și că SRI și Ministerul Apărării au datorii la producătorul de substanțe biocide.

ACTUALIZARE. Firma implicată în scandalul dezinfectanților are și facturi neachitate în valoare de milioane de euro către două offshore-uri din Cipru, Hatom Limited Limassol, controlat de Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, potrivit Rise Project, și Chemical & Pharmaceutical Sol LTD Nicosia, controlat tot de Dan Condrea, potrivit tolo.ro. Cu alte cuvinte, datoriile Hexi sunt către firme controlate de acelaşi patron.

Datoriile reprezintă valoarea materiilor prime pentru substanţele dezinfectante, materii prime aduse în România prin acest offshore.

Surprinzător e faptul că datoria depăşeşte cu mult cifrele de afaceri ale companiei. Mai precis, vorbim de o datorie totală de 20 de milioane de euro, adică aproximativ 90 de milioane de lei, în condiţiile în care cifra de afaceri a companiei Hexi Pharma a fost în 2014 de doar 19 milioane de lei.  


Judecătorii vor discuta cererea de insolvență pe 17 mai.

În 2014, Hexi Pharma raporta un profit de 1,8 milioane de lei. Compania are o cotă de piață de peste 40% și a încheiat contracte cu spitale din aproape toată țara.

Testele făcute după izbucnirea scandalului dezinfectanților au arătat că substanțele active din produsele Hexi Pharma erau diluate chiar și de 2.500 de ori. Toate probele analizate au fost neconforme. Ministerul va începe acum teste pe biocidele cumpărate de la alți producători.

După ce autoritățile au anunțat aceste rezultate, reprezentanții Hexi Pharma și-au prezentat scuzele.

Pe de altă parte, 24 de angajaţi ai firmei Hexi Pharma au fost audiaţi de poliţişti. Vorbim de jumătate din personalul fimei. Aceştia sunt oamenii care lucrau pe linia de producţie, acolo unde se preparau dezinfectanţii. Anchetatorii vor să afle detalii despre procesele folosite şi cum se ajungea ca dezinfectanţii vânduţi în spitale să fie diluaţi. Nimeni nu a fost pus sub învinuire în acest dosar.

Citiți și:

Cristian Tudor Popescu: Să pui apă chioară în loc de medicament e omor cu premeditare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri