În curtea Spitalului de Ginecologie din Buftea sunt crescuţi câini

Data publicării:
adapost caini

La Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Maria Burghele” din Buftea, câinii sunt îngrijiţi şi hrăniţi de angajaţii unităţii sanitare, se plâng pacienţii şi rudele acestora.

„Am auzit strigăte şi am apucat să mă uit repede, vedeam oameni care se fereau de ei. În incinta spitalului”, spune Andrei Baciu.

Bărbatul a făcut zeci de sesizări către toate autorităţile care ar fi putut schimba ceva. Doar Direcţia de Sănătate Publică Ilfov, spune el, i-a şi răspuns. Inspectorii îl anunţă însă că nu au găsit niciun câine în curtea spitalului când au făcut un control.

Acei câini trebuie să aibă ori stăpân, ori să fie în adăposturile publice, în niciun caz crescuţi în incinta, în special a unui spital. Vorbim de copii nou-născuţi, vorbim de mame care se duc acolo şi înnoptează o zi, două, o săptămână”, spune Andrei Baciu.

Conducerea spitalului a refuzat să ofere un punct de vedere cu privire la acest subiect însă recunoaşte că a existat, în incinta spitalului, un adăpost pentru animale fără stăpân”, transmite corespondentul Digi24.

Şi alţi locuitori ai oraşului spun că se tem să treacă pe lângă spital:

„Sunt câini în curtea spitalului. Chiar era într-o zi să mă muşte pe mine câinele”.

„I-am văzut, dar nu ştiu ai cui sunt. Foarte periculos, şi microbi şi mizerie”.

Contactaţi de Digi24, edilii din Buftea nu au vrut să comenteze situaţia.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri