Incendiu în Bacău. Mansarda care a luat foc nu ar avea autorizație

Data publicării:
incendiu bacau noi-1

Incendiul a izbucnit aseară, în jurul orei 21:00, la mansarda unui bloc turn, aflat în centrul oraşului. Zece maşini de pompieri au intervenit pentru a stinge focul. Din fericire, locatarii au fost evacuaţi rapid. Trei persoane au suferit atacuri de panică şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit locatarilor, mansarda ar fi fost construită câţiva ani distanţă de la ridicarea blocului şi nu se ştie dacă lucrarea s-a făcut cu autorizaţie.

„Căţeluşul meu... de la început a făcut agitaţie în casă. Şi am ieşit pe casa scării şi nu era nimic. Am deschis geamul, că eu stau la 3, şi erau doi băieţi care filmau... Şi au am dat telefon la 112, când am văzut că e foc deasupra... Întotdeauna le-am spus: Bă, o să ia foc şandramaua aia,” povestește un locatar.

O luat foc o construcție care nu a fost autorizată. Am cerut cu vecinii ani de zile să intre în legalitate sunt făcut hârtii la primărie peste tot și nu s-a luat nici o măsura. Eram acasă vă dați seama că ne-am și speriat și îi posibil să fie în apartamentele noastre că stăm dedesubt acuma,” adaugă altul.

Într-un timp foarte scurt, flăcările au cuprins cei 500 de metri pătrați ai acoperișului.

S-a lucrat pentru localizarea sa şi întreruperea extinderii sale către şarpanta scărilor învecinate. Avem forţe de la cele 3 subunităţi, Bacău, Oneşti, Moineşti,” precizează Andrei Grecu, purtător de cuvânt ISU Bacău.

Mai bine de două ore s-au luptat pompierii cu flăcările. Acum, ei încearcă să afle cauza care a dus la izbucnirea incendiului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri