Incendiu la un centru comercial din Bucureşti. Sute de oameni au fost evacuaţi

Data actualizării: Data publicării:
incendiu bucuresti

Un incendiu a izbucnit, duminică seară, la un centru comercial situat pe Şoseaua Progresul din Capitală. Sute de clienţi au fost evacuaţi, după ce angajaţii serviciului de pază au dat alarma, alertaţi de fumul care venea de la acoperişul clădirii.

UPDATE 23.00 : Punctul de vedere transmis de reprezentanții Vulcan Value Centre:

În ceea ce privește incidentul din această seară, toate sistemele de detecție și intervenție au funcționat corespunzător, iar echipa centrului comercial a alertat, imediat, autoritățile, care au intervenit prompt, incendiul fiind stins în câteva minute. Clienții mall-ului au fost evacuați imediat, în siguranță, și nimeni nu a fost pus în pericol.

Centrul comercial dispune de autorizația de securitate la incendiu emisă de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență și toate sistemele noastre de securitate funcționează conform normelor în vigoare.

Siguranța clienților noștri reprezintă o prioritate constantă și suntem pregătiți pentru orice situație care poate reprezenta un pericol."


În imaginile surprinse de unul dintre clienţi se văd o dâră groasă de fum şi mai multe maşini de pompieri care intervin de urgenţă.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 20.00. Paznicii centrului comercial au observat că din acoperişul clădirii iese fum şi, alertaţi de norul gros, au dat imediat alarma. Sute de clienţi care erau în momentul respectiv la cumpărături au fugit panicaţi spre ieşire în momentul în care a sunat sirena de incendiu.

Mai multe maşini de pompieri, o autoscară de stingere la înălţime, dar şi câteva ambulanţe au ajuns la faţa locului în doar câteva minute.

Cel mai probabil focul a izbucnit de la tubulatura unei hote din acoperişul clădirii.

Incendiul a fost stins după aproximativ jumătate de oră şi nu au fost victime. Pompierii vor continua investigaţiile pentru a stabili de la ce anume a pornit focul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri