Incendiu puternic în Olt. Două persoane au murit și una a fost rănită

Data publicării:
incendiu-olt

Două persoane au murit şi o alta a fost rănită în urma unui incendiu izbucnit în judeţul Olt, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Intervenţia pompierilor a durat două ore, fiind îngreunată de vântul puternic.

Incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit la un prelungitor, potrivit News.ro.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, pompierii de la Garda Vişina şi Detaşamentul Caracal, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD, au intervenit în noaptea de vineri spre sâmbătă, în localitatea Obârşia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Olt.

La sosirea primelor echipaje, locuinţa ardea generalizat, iar acoperişul şi tavanele acesteia erau prăbuşite în interior.

"După pătrunderea în locuinţă, pompierii au găsit trupurile neînsufleţite ale tatălui proprietarului, în vârstă de 79 de ani şi surorii acestuia, în vârstă de 58 de ani. Cele două persoane prezentau arsuri pe întreaga suprafaţă a corpului", au precizat reprezentanţii ISU Olt.

Proprietarul locuinţei, în vârstă de 49 de ani, a suferit arsuri de gradul II la nivelul feţei, mâinilor şi abdomenului şi a fost transportat la CPU Caracal.

Pentru stingerea flăcărilor pompierii au acţionat aproximativ două ore, intervenţia fiind îngreunată de vântul puternic. În incendiu au ars acoperişul casei pe circa 40 de metri pătraţi, tavanele din două camere de locuit, mobilier, textile şi obiecte de uz casnic şi gospodăresc. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit produs la un prelungitor electric.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri