Incendiu puternic la Galaţi. O hală cu textile a ars complet

Data publicării:
incendiu galati dimineata

O hală de 1.000 de metri pătraţi din Galați, plină cu textile, carton şi plastic, a ars din temelii. Focul s-a extins şi la un restaurant şi ameninţa şi alte imobile din apropiere. Incendiul a fost localizat după 14 ore de muncă, însă peste 80 de pompieri intervin şi la această oră, pentru lichidarea completă a flăcărilor. În ajutorul angajaţilor ISU Galaţi au fost chemaţi şi colegii din Brăila şi Vrancea. Mai multe autospeciale au fost aduse de la combinatul siderurgic şi de la compania de apă şi canal.

Alarma s-a dat după ora 16:00, când la 112 a afost anunţat un incendiu la un depozit din nordul oraşului. Primele echipaje de pompieri au ajuns rapid, dar flăcările luaseră deja amploare din cauza vântului şi a mărfurilor inflamabile din hală: materiale textile, produse din carton şi mase plastice, inclusiv materie primă pentru fabricarea şerveţelelor umede.

„Bate vântul. Aş putea spune că direcţia în care bate acum ne ajută, întoarce focul spre zona care deja a ars. (Au fost probleme în alimentarea cu apă a autocisternelor?) Da, o problemă de la început. Acum am reglat, au venit forţe, am reglat cumva şi partea de alimentare cu apă”, a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Incendiul a cuprins şi acoperişul unui restaurant din apropiere.

Pompierii au fost ajutaţi şi de combinatul siderurgic ArcelorMittal care a trimis autospeciale de stingere a incendiilor şi o autoscară, şi de operatorul regional Apă Canal, care a adus mai multe cisterne cu apă. De asemenea, mai mulţi angajaţi ISU din judeţele învecinate au sărit în ajutorul colegilor din Galaţi.

În primă fază, incendiul s-a declanşat la un depozit de materiale plastice şi materiale textile. S-a extins la o croitorie care era în partea din spate a halei şi după aceea şi la restaurant. Nu cunoaştem exact numărul agenţilor economici”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

În momentul izbucnirii incendiului, în depozit nu erau muncitori. Traficul în zonă la ieşirea către Drumul Naţional 26 Galaţi-Bârlad s-a desfăşurat cu greutate.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri