Incident la metrou: Fum în subteran din cauza unui scurtcircuit

Data actualizării: Data publicării:
fum

Incident la metrou, în jurul orei 9:35, la stația Piața Victoriei. Reprezentanții Metrorex spun că a avut loc un scurtcircuit la un izolator din apropierea peronului, iar din această cauză stația s-a umplut de fum.

Nu au fost chemați pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru că în această stație există un grup de pompieri-salvatori ai Metrorex.

Aceștia au reușit să rezolve situația și au deschis aerisirile din subteran. Oficialii companiei au spus că aerisirea s-a efectuat repede, nefiind nevoie să evacueze călătorii din stație și nici să întrerupă circulația trenurilor.

 

În urma acestui incident, Metrorex a emis un comunicat pe care îl redăm integral, mai jos:

„Informăm publicul călător că astăzi, 6 noiembrie 2017, în jurul orei 9:35, la trecerea unui tren de metrou pe Magistrala 2 de la Piaţa Victoriei 1 spre Aurel Vlaicu, s-a produs un arc electric în zona unui izolator, cu degajare minoră de fum.

Circulația trenurilor s-a desfășurat în condiții normale. Precizăm că nu a existat în niciun moment vreun pericol de incendiu. Pasagerii au călătorit în siguranță, singurul inconvenient fiind fumul simțit de aceștia pe o durată scurtă de timp, în mod pasager, la trecerea punctuală prin zona respectivă.

Echipele Metrorex au intervenit de urgență pentru evacuarea fumului cu ajutorul sistemelor speciale de ventilație.

Prezentăm scuze călătorilor pentru disconfortul creat.”

Incidentul are loc la trei zile după ce circulaţia metroului a fost oprită timp de peste două ore, pe tronsonul Izvor-Politehnică- Grozăveşti, pentru că  un jgheab de scurgere a infiltraţiilor a căzut din plafon pe o şină şi a produs un scurtcircuit. Un tren plin cu călători a rămas oprit în tunel, la aproximativ 200 de metri de peron la staţia Eroilor, Metrorex spunând că oamenii au fost evacuaţi în siguranţă.

În urma incidentului, directorul general al Metrorex Marin Aldea şi-a depus mandatul, fiind înlocuit cu Ion Constantinescu.

Ministrul Transporturilor a anunţat şi că va începe o anchetă la Metrorex, coordonată de un secretar de stat, care va verifica dacă lucrările de întreţinere sunt prevăzute în planuri şi dacă se fac în realitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri