Incident pe pârtie la Poiana Brașov

Data publicării:
partie poiana brasov

Aglomeraţie mare, sâmbătă, pe pârtiile din Poiana Braşov, după ce un brad a căzut în timpul nopţii peste cablurile telescaunului. Instalaţia a fost oprită pentru verificări, iar turiştii s-au înghesuit la telegondolă şi la telecabină, ca să urce până la Vârful Postavaru.

Telescaunul de pe Pârtia Ruia n-a funcţionat întreaga zi. În timpul nopţii, un brad a cedat sub greutatea zăpezii şi a căzut peste cablurile instalaţiei.

„S-a luat decizia să nu se pornească instalaţia. Cablul este ieşit de pe role. Se va face verificarea cablului, o radiografie a cablului să vedem că nu sunt probleme. Totodată se va face şi o evaluare a stâlpilor să vedem ca nu cumva să fie probleme, să fie puţin dezaxaţi cei doi stâlpi”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

„Nu e un lucru la care să nu te poţi aştepta. Domeniul schiabil este foarte sigur”, spune Sorin Păltânea, șeful Salvamont Brașov.

Toţi schiorii au fost nevoiţi să ia telegondola sau telecabina ca să ajungă pe Vârful Postăvaru.

„Dacă îi întrebaţi în capăt şi după aceea îi aşteptaţi să vină aici, 45 de minute fac sigur”, spune un schior.
„În jur de 20 de minute se stă. 15 - 20 de minute. (E mult?) Da, da, da. Având în vedere că nu merge telescaunul, da”, spune un altul.

„Nu funcţionează telescaunul şi de aceea. Am înţeles că trebuie o comisie ceva să verifice şi după aceia îi va da drumul”, menționează un al treilea schior.

Telescaunul de pe Pârtia Ruia va rămâne închis cel puţin o săptămână.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri