Ipoteze în cazul morții lui Dan Condrea

Data publicării:
ACCIDENT PATRON HEXI FARMA 30 220516

În cazul morţii patronului Hexi Pharma sunt luate în calcul toate variantele, inclusiv posibilitatea ca Dan Condrea să se fi sinucis. Specialiştii susţin că acesta era supus unei mari presiuni.

Nu se poate trăi cu o astfel de sabie a lui Damocles deasupra capului. Clachezi, psihic vorbind, nu poți. (...) Flerul meu de polițist așa îmi spune, că este vorba de o sinucidere. A ieșit elegant din scenă, ca un om puternic, un om care a riscat, acesta este profilul lui psihologic, un om care este în stare să facă așa ceva”, a declarat la Digi24 Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist.

Paznicul de la complexul rezidențial în care locuia patronul Hexi Pharma susţine că acesta era abătut.

Camera ascunsă. Discuţie reporter-paznic:

Reporter: Era supărat? Cum vă daţi seama că era supărat, era nervos?

Paznic: Avea o faţă de robot, aşa!

Reporter: El avea faţă de robot? Era supărat!

Paznic: Da! Nu ştia ce face!

Tudorel Butoi, psiholog criminalist, spune că trebuie să luăm în calcul existenţa unei persoane presate foarte puternic de elementele de anchetă, de investigaţie, de responsabilităţi şi implicare. „În faţa acestor situaţii, nu e prima dată când indivizii se sinucid. O asemenea imagine, în care caroseria nu mai are elemente comune cu tinichigeria, nu mai şti unde e motorul, ce s-a întâmplat acolo, mă face să cred că ne putem gândi la orice fel de variante, inclusiv gestul criminal”, a spus Tudorel Butoi la Digi24.

Claudia Burada, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov: „Colegii mei nu au găsit la fața locului urme de frânare, deci luăm în calcul orice ipoteză”.

„Din experinţa mea de atâţia zeci de ani şi de atâtea mii de accidente pe care le-am cercetat, poate fi vorba de o adormire la volan, poate fi o neatenţie, pur şi simplu, i-a scăpat telefonul undeva în dreapta şi în momentul în care s-a aplecat după telefon a luat virajul stânga şi a intrat în pomii de pe sens invers. Expetriza tehnică va stabili condiţiile în care s-a produs accidentul”, a declarat comisarul-șef Lucian Diniță.

Anchetatorii mai spun că cel mai probabil Dan Condrea nu folosea centura de siguranţă, pentru că a fost găsit lângă maşină. Urmează o serie de expertize tehnice care ar putea elimina sau întări ipoteza că accidentul s-a produs din cauza unei defecţiuni a autoturismului. De asemenea, cei doi martori sunt audiaţi de anchetatori pentru a reconstitui ultimele clipe înainte de producerea tragediei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri