Laborator de cercetare pe apă, în misiune în Marea Neagră

Data publicării:
polar marquis

În nucleul navei sunt zeci de servere şi echipamente IT de mare capacitate, pentru că volumul de date obţinut din adâncuri este impresionant. În încăperea supertehnologizată vor fi mereu cel puţin 10 persoane care nu-şi vor dezlipi ochii de pe monitoare. Rezultatele sunt apoi folosite de companiile petroliere care caută cele mai bune locuri pentru foraje.

Federico Mora, managerul ştiinţific al navei Polar Marquis: „Sunt mai multe tipuri de cercetători: geofizicieni, geologi, ingineri. Acest fapt ne dă o echipă bună, care poate lucra pe medii diferite”.

Echipajul numără 45 de oameni. Escala de două zile la Constanţa a fost una de alimentare, de refacere a forţelor. Navigatorii şi cercetătorii stau aproape mereu departe de coastă.

Helideck-ul este folosit în special la schimbul echipajului, pentru că acest moment are loc, de cele mai multe ori, în largul mării.

Vasul de 118 metri lungime înregistrat sub pavilion norvegian a fost lansat la apă în anul 2000 din portul Bergen, iar în 2014 a intrat în şantier, aunde i s-au făcut modificări.

Polar Marquis este într-o misiune în Marea Neagră, prin care încearcă să găsească resurse la cererea unuia dintre cei mai mari jucători de pe piaţa petrolieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri