Omagiu lui Radu Câmpeanu. Liberalii nu au venit la Senat

Data actualizării: Data publicării:
sicriu radu campeanu

Sicriul cu trupul neînsuflețit al seniorului liberal Radu Câmpeanu a fost depus în această dimineaţă la Senat. Puțini au fost însă cei care au venit la priveghi: doar familia, apropiaţii şi câţiva politicieni, printre care Călin Popescu Tăriceanu şi Ion Iliescu. Liberalii au lipsit, dar au anunțat că vor merge duminică la înmormântare.

Radu Câmpeanu a fost primul preşedinte PNL de după 1990 şi primul candidat liberal la preşedinţie după Revoluție.

„Trăiesc un moment de tristeţe şi regret întrucât Radu Câmpeanu a fost cel care, împreună cu ceilalţi vechi militanţi liberali, a reaprins flacăra PNL şi a liberalismului în România după 1990”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE.

Din partea președintelui României a venit consilierul prezidențial Andrei Muraru.

„Am venit astăzi să aduc omagiul preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, să transmit condoleanţele domniei sale familiei îndoliate pentru cel care a fost Radu Câmpeanu, personalitate autentică a Partidului Naţional Liberal, în reconstrucţia căruia şi-a adus o contribuţie desăvârşită”, a declarat consilierul lui Klaus Iohannis.

Ion Iliescu a petrecut cel mai mult timp la catafalc. A vorbit cu familia, cu apropiații şi a scris un text lung în cartea de condoleanțe. Şi-a amintit de momentele în care lupta pentru funcţia de şef de stat cu senioriul liberal şi cu cel ţărănist.

Cred că a fost cea mai frumoasă campanie electorală şi cea mai frumoasă dezbatere politică a candidaţilor la funcţia supremă în stat, cu domnul Câmpeanu şi domnul Raţiu. Aveam două ore programate şi, la cererea telespectatorilor, s-a prelungit până la miezul nopţii. Era prima data când vedea lumea aşa ceva”, a declarat primul președinte al României după căderea lui Ceaușescu.

Dintre liberali a venit doar un deputat. Ceilalţi au anunțat că depun coroane de flori la capela Cimitirului Bellu, unde a fost dus, după-amiază, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Radu Cîmpeanu. Au anunțat, de asemenea, că vor participa la înmormântarea care începe duminică la ora 12:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri