Magnatul luxului, la vânătoarea de la Balc: "I-am adus şi pe cei doi fii ai mei"

Data actualizării: Data publicării:
balc
Magnatul luxului, Stefano Ricci

Măsuri de precauție fără precedent, la partida de vânătoare organizată de Ion Ţiriac. Fiecare mașină care a intrat pe domeniul din Balc a fost mai întâi dezinfectată. Asta din cauza temerilor privind pesta porcină africană. Printre invitaţii omului de afaceri sunt, anul acesta, nume importante precum Wolfgang Porsche şi Stefano Ricci.

Primii care au intrat, cu noaptea în cap, pe domeniul de vânătoare de la Balc, au fost hăitașii. Toți au fost aduși din județul Sălaj, spre supărarea localnicilor, care au fost solicitaţi anii trecuţi.

Reporter: De ce nu au luat anul asta gonaci din sat?

Mihai Daroczi, viceprimarul comunei Balc: „Se face prin firme autorizate şi probabil că au luat o firmă care au luat oamenii din judeţul Sălaj, după informaţiile mele."

Invitaţii au început să sosească în jurul orei 8:00. Unul dintre ei - prințul Dimitrie Sturdza a dezvăluit ce îi atrage la vânătoarea din Balc pe milionarii Europei.

Prințul Dimitrie Sturdza: „Este o masă extraordinar de bună, cu mâncare românească, ca să facem o impresie bună la străini. Visează tot anul ca să poate veni înapoi aici. Am venit 2000 de km pentru vânătoarea asta, pentru că este extraordinară și sunt foarte mulți care au investit în România, milioane.”

Printre participanţii la vânătoare sunt, anul acesta, Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului auto, bancherul maghiar Sandor Csanyi şi magnatul luxului, Stefano Ricci.

Stefano Ricci, om de afaceri: „Nu suntem aici pentru a împușca și a vâna, suntem aici pentru a fi împreună, ceea ce e cel mai important. Iubim România".

Pentru a păstra tradiția vie, acesta i-a adus în România pentru prima dată și pe fiii săi: "E o tradiție. Acum singura problemă e că îmbătrânim. De data asta, i-am adus pe cei doi fii ai mei”.

La intrarea pe domeniu, toate mașinile au fost dezinfectate atent. Măsura a fost impusă de de autoritățile veterinare după ce, în urmă cu o lună, a fost confirmat un focar de pestă porcină africană, pe un fond de vânătoare învecinat.

Remus Moțoc - director DSVSA Bihor: „Se dezinfectează toate mijloacele de transport și persoanele care intră acolo, se recoltează probe și în direcția pestei porcine africane. Şi în funcție de rezultatul acestora vom ști destinația carcaselor obținute prin recoltare."

Seara se încheie cu o masă tradiţională. Sâmbătă dimineața, va avea loc a doua partidă de vânătoare, după care invitaţii lui Ion Ţiriac vor părăsi România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri