Mașină căzută în Dunăre: Șefi de la drumuri, demiși. În zonă lipsea parapetele de doi ani

Data actualizării: Data publicării:
masina cazuta

Demitere la Drumuri în urma unui accident rutier în Clisura Dunării. O mașină a căzut în Dunare sâmbătă și o familie întreagă a murit - părinții și doi copii, trupurile lor nefiind găsite nici până acum. Luni, ministrul Transporturilor l-a demis pe seful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara și pe şeful Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Orşova.

Directorul general al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, Horaţiu Simion, şi şeful Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Orşova, Ion Cunicel, au fost demişi luni, după accidentul produs sâmbătă în localitatea Coronini, judeţul Caraş-Severin, decizia fiind luată de directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, la cererea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat luni CNAIR.

Răzvan Cuc a cerut duminică un raport legat de problemele infrastructurii rutiere care ar fi putut contribui la agravarea accidentului petrecut sâmbătă pe Drumul Naţional 57 (DN57), între Orşova şi Moldova Nouă, în dreptul localităţii Coronin.

„În urma analizării documentelor primite în această dimineaţă, ministrul Transporturilor a cerut Directorului General CNAIR, Ştefan Ioniţă, să ia urgent măsuri împotriva celor care se fac vinovaţi de gestionarea deficitară a zonei aflate în administrarea DRDP Timişoara”, se arată în comunicat.

DRDP Timişoara şi secţia de Drumuri Orşova sunt vinovate cel puţin de indolenţa şi proasta gestionare a teritoriului aflat în administrare, potrivit ministrului.

Citiți și: 
Maşina căzută în Dunăre, scoasă afară. Scafandrii au întrerupt căutările celor patru dispăruţi

„Din documentele primite reiese că secţia de Drumuri Orşova deţinea parapete pe stoc, dar că nu s-au folosit. Directorul Regionalei Timişoara ar fi trebuit să ştie acest lucru şi să dea dispoziţie ca acest parapet să fie înlocuit, a declarat Răzvan Cuc, în cadrul comunicatului.

Din raportul prezentat a reieşit inclusiv că, în acea zonă, parapetul greu era deteriorat de cel puţin doi ani. De asemenea, ministrul a solicitat CNAIR, încă de duminică, un raport complet cu privire la situaţia drumurilor şi a dispus ca până la sfârşitul anului să fie montate şi înlocuite parapetele, acolo unde este necesar.

„Directorii Regionali trebuie să vină cu date exacte despre zonele cu probleme pentru a se putea aloca fondurile necesare montării, sau înlocuirii, după caz, a parapetelor în curbe periculoase, puncte negre, locuri unde sunt frecvente accidentele grave”, se arată în comunicat.

Maşina în care se aflau patru persoane şi şoferul acesteia, care s-a salvat, a fost scoasă din apele Dunării duminică după-amiază. Scafandrii au constatat că în maşină nu se afla nicio persoană. Cei şase scafandri care le-au căutat, duminică, pe cele patru persoane aflate în maşina căzută cu o zi în urmă în Dunăre au anunţat că se retrag, însă căutările vor continua cu ambarcaţiuni.

Şoferul, care se află la Spitalul din Moldova Nouă, și a reușit să se salveze, le-a spus poliţiştilor că în maşină se afla o familie: soţul avea 48 de ani, soţia avea 40 de ani, fiul cel mare al celor doi ar avea 22 de ani, iar copilul cel mic, trei ani.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri