Mașină UBER, blocată de taximetriștii protestatari. Cum s-a rezolvat conflictul

Data actualizării: Data publicării:
20190121214628_OGN_0503-01 protrest taxi Inquam Photos Octav Ganea

Un șofer care folosea aplicația UBER a nimerit chiar în mijlocul protestului taximetriștilor. Oamenii i-au blocat mașina.

Protest al taximetriştilor, în centrul Capitalei. Peste 300 de taximetrişti au blocat bulevardul dintre Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei. Nemulţumirea şoferilor: autorităţile nu interzic aplicaţiile de car-sharing. Ameninţă şi cu alte proteste, dacă autorităţile nu le vor rezolva problema. (BETA)

Spiritele s-au încins când un şofer bănuit că folosea o aplicaţie de tip car-sharing a ajuns în mijlocul mulţimii de taximetrişti. Doar intervenţia poliţiştilor a făcut ca şoferul să scape nevătămat.

Plecarea şoferului nu i-a liniştit pe protestatari:

-Trebuie să ne batem să înţeleagă cineva ceva?

-Asta e complicitate la transportul de persoane!

-Aşa decide statul să aplice legea... Transport de persoane ilegal... A plecat din faţa noastră nesancționat!

Protestul taximetriştrilor e deja al doilea de la începutul acestui an. Ei reclamă toleranţa autorităţilor locale faţă de transportul de persoane prin mijloace pe care le consideră ilegale:

acest parteneri care au venit peste noapte in RO sunt la nr de 30 mii numai in bucuresti. Poluare la greu, avem trafic infernal din cauza lor, strazile sunt invadate de catre acesti sofier de duminica care nu stiu sa conduca.

-Există o lege 38 pe care nu o respectă. Sunt atribuțiile primăriei care trebuie respectate și atribuțiile fiscale, care nu sunt respectate.

-Eu vreau să muncesc, doar că aceeași meserie o fac și alții care nu dețin autorizație de taxi. Eu nu am văzut pe altcineva că ia atitudine împotriva lor.

-Acum este foarte dificil, aproape imposibil pentru autorități să demonstreze că un șofer particular face ride sharing.

-Problema e la primărie, ca să știți cum stăm.

În Capitală sunt în total aproximativ 10.000 de maşini de taxi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri