Medic de la Spitalul Colțea, electrocutat a doua oară: „Beneficiem" de o conducere complet incompetentă și de rea credință

Data publicării:
coltea

Accident de muncă la Spitalul Colțea din București. Un bisturiu electric defect a provocat rănirea a trei persoane: chirurgul, medicul rezident și pacientul.

aparat primus defect Coltea 280716
aparat primus defect Coltea 280716

Marian Stamate, medic primar ORL, a povestit la Digi24 situația din sala de operație. „M-a întâmpinat un nedorit fenomen de electrocutare multiplă, al meu – eram medicul operator, al pacientului și chiar și cu afectarea medicului rezident – care era mâna a doua, în cadrul unei operații de cancer de limbă”, a spus medicul, la Digi24.

„Pacientul este într-un pat de la Terapie Intensivă, lângă mine”, a adăugat Marian Stamate.

Medicul a dezvăluit că acum două luni s-a mai întâmplat ca bisturiul să nu funcționeze cum trebuie. „Am fost electrocutat în aceeași manieră de un șoc electric chiar mai grav decât cel de astăzi”, a precizat medicul, adăugând că incidentul a fost raportat în protocolul operator și în documentele de la sala de operație. „Cu toate acestea nu s-au luat decât măsuri de formă, verificarea acestor aparate, cu consecințele care se văd astăzi”, a mai spus medicul.

Doctorul a spus că a comunicat verbal cu șefii săi despre acel incident. „Astăzi am comunicat de asemenea telefonic cu secretariatul spitalului, iar mangerul spitalului a refuzat să vină să constate în mod direct situația din blocul operator și din Terapie Intensivă. Nu a invocat niciun motiv”, a punctat Marian Stamate.

„E o dovadă de o incompetență managerială profundă, de rea credință și dezinteres față de viața pacienților și de viața personalului medical. Va urma un proces firesc de sesizarea Inspectoratului Teritorial de Muncă, a forurilor superioare spitalului, adică a Primăriei Generale, și evident un proces pentru despăgubiri și daune. Am fost de două ori pus în pericol de moarte în decursul a două luni și jumătate”, a spus medicul Marian Stamate.

Medicul a spus că va mai opera, deși „în mod normal ar trebui să spun că nu.” „Sănătatea și viața pacienților noștri primează întotdeauna”, a adăugat el.

În legătură cu incidentul de acum două luni, doctorul Marian Stamate a declarat că „spitalul nu a reclamat nimic”, iar el nu a mers mai departe penru că „am sperat că lucrurile se vor remedia intern, pentru a nu afecta imaginea spitalului.”

„Din păcate, se pare că vom rămâne cu același manager în continuare. Probabil că va urma o nouă comisie de disciplină, așa cum se obișnuiște. Eu deja am trecut prin două comisii de disciplină recent, pentru faptul că vrem să ne facem meseria. Din păcate, despre aceste lucru Ministerul Sănătății nu are niciun punct de vedere”, a spus medicul.

„Opinia noastră, a multor colegi din spital, este că 'beneficiem' de o conducere complet incompetentă și de rea credință”, a spus medicul Marian Stamate, făcând referire la dr. Anca Lupu și dr. Mihaela Pârvulescu. „Mandatul a fost preluat acum șapte-opt ani, în timpul când Sorin Oprescu era primar general, printr-un concurs extrem de discutabil”, a precizat medicul rănit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri