Medici electrocutați în sala de operație. Dr. Florin Chirculescu: „Este o problemă de finanțare”

Data publicării:
medici getty

Medicul Florin Chirculescu, care a vorbit cu medicul chirurg accidentat, a declarat că: „Medicul operator principal este la Reanimare, are probleme cardiace. Pacientul are tulburări de ritm cardiac, de asemenea. E nevoie de asemenea pățanii cumplite care să ne arate că medicii și pacienții suportă împreună dezastrul din sistemul nostru sanitar”.

Florin Chirculescu a menționat că un medic care a atras atenția asupra aparatelor foarte vechi, acum doi ani, a avut probleme cu conducerea din această cauză. Este vorba de un caz separat, un chirurg din Ploiești.

Medicul a adăugat: „Fundamental este o problemă de proastă finanțare la care, fără îndoială se adaugă în unele situații și un management deficitar. Nu este normal să lucrezi cu un aparat care are 1.000 de ore prevăzute prin cartea lui tehnică, iar tu să-l folosești, 5.000, 6.000 de ore. Să-l repari, sau să găsești o modalitate prin care să-l repari, pentru că știi că nu îl vei primi din nou pentru că nu există bani pentru el.”

„Mi-aș dori să văd că lucruile sunt altfel. Nu am cum să știu ce se va întâmpla, dar sper ca acest accident.... Aș vrea să văd ca i se dau urmările necesare. Nu se poate lucra în condițiile acestea”, a menționat medicul.

Accidentul s-a petrecut în timpul unei intervenții chirurgicale. În sala de operații erau chirurgul, medicul rezident, o asistentă și pacientul. Incidentul s-ar fi produs din cauza unui electrocauter defect. În nenumărate rânduri, asociațiile de pacienți, dar și sindicatele medicale au avertizat în legatură cu aparatele vechi care trebuie înlocuite, însă în majoritatea spitalelor nu s-a luat nicio măsură.

Cei trei răniți sunt acum în stare bună, internați la spitalul Coțea. Conducerea acestui spital va demara o ancheta internă pentru a vedea exact cum s-a petrecut acest eveniment.

Medic de la Spitalul Colțea, electrocutat a doua oară: „E o dovadă de o incompetență managerială profundă”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri