Mihăileşti | Sute de butelii au explodat într-un camion care a luat foc

Data publicării:
EXPLOZIE MIHAILESTI DIN DRONA

Alarma s-a dat la ora 9 şi 35 de minute. Un camion plin cu butelii a făcut pană şi a luat foc în mers. Şoferul a oprit imediat. Martorii spun că bărbatul a folosit un extinctor, dar s-a văzut depăşit de situaţie şi a plecat imediat de lângă tir.

Iniţial a plesnit cauciucul la un camion. De la cauciuc a luat şi foc, a scos şoferul un extinctor, au mai oprit două camioane şi i-au dat extinctoarele, nu au reuşit să stingă. S-a întins focul şi a trecut la buteliile de aragaz. Toate buteliile au explodat, pe rând, era o flacără de câţiva zeci de metri”, povesteşte un martor.

Bucăţi de butelii sau chiar butelii întregi au ajuns în curţile oamenilor din apropiere. În acele momente, mulţi localnici şi-au amintit de tragedia din 2004, produsă apropae în acelaşi loc. Atunci un camion cu azotat de amoniu a explodat, iar 18 oameni au murit.

Am fugit... Am crezut că rămân fără casă şi nici eu nu mă mai gândeam că mai scap”, spune o pensionară.

Dacă explodau toate odată, era o nenorocire probabil la fel de mare cum s-a întâmplat în 2004 cu tirul cu îngrăşăminte chimice”, crede un vecin al acesteia.

„Oamenii au fost speriaţi, într-adevăr, după ce s-a întâmplat acum câţiva ani de zile la noi. Sunt speriaţi, dar bine că s-a terminat numai cu pagube materiale”, spune Dorine Petre, primarul comunei Mihăileşti.

„Nu am avut nici victime, nici măcar răniţi, populaţia a înţeles pericolul, având probabil şi experienţa unui Mihăileşti anterior”, a declarat prefectul judeţului Buzău, George Sava.

60 de pompieri au intervenit cu 8 autospeciale cu apă şi spumă. Aproape două ore a durat până au stins flăcările.

„Intervenţia a fost extraordinar de dificilă, pericolul a fost extraordinar de mare. S-a acţionat de la distanţă. În momentul în care au început exploziile încărcăturii, atât pompierii cât şi personalul din cadrul Poliţiei s-au retras la o distanţă de siguranţă”, a declarat George Creţu, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău au deschis un dosar penal in rem pentru distrugere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. 

VIDEO. Un TIR cu 800 de butelii a explodat la Mihăilești. Trafic blocat între Urziceni și Buzău
VIDEO. Momentul exploziei de la Mihăilești
Accidente în care au fost implicate autocisterne încărcate cu substanțe inflamabile 2013-2016

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri