Ministrul Sănătății: Am luat în considerare închiderea Spitalului de Arsuri. Nu s-a putut face acest lucru

Data publicării:
160520 vlad vasile voiculescu 01 INQ Octav Ganea

 Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul a precizat că spitalul nu oferă condiții potrivite pentru pacienți și pentru personalul medical și că problemele de infrastructură sunt serioase. În aceste condiții, ar fi nevoie de o nouă clădire în care spitalul să-și desfășoare activitatea.

Pe de altă parte, Vlad Voiculescu a mai spus că au fost descoperite „probleme grave de management”.

„E inacceptabil ca la șase luni după Colectiv să nu învățăm nimic”, a spus el.

„Atâta timp cât nu ai o instalaţie de climatizare, managmentul nu a făcut nicio cerere către Ministerul Sănătății pentru ajutor financiar, ai ochiuri de geam fără plasă şi muşte, ai o problemă majoră”, a spus ministrul.

Ministrul a spus că a luat în considerare de trei ori închiderea spitalului și direcționarea pacienților cu arsuri spre alte instituții care pot trata astfel de pacienți. El a precizat că a avut inclusiv săptămâna trecută o întâlnire cu managerii spitalelor care ar putea prelua pacienți cu arsuri grave, dar s-a ajuns la concluzia că nu se poate face acest lucru, deoarece sunt pacienți care nu pot fi tratați în altă parte.

„Limitările acestei măsuri şi limitările noastre au fost reliefate acum câteva zile când un pacient de 26 de ani din Braşov, cu arsuri pe 60 la sută din suprafața corpului a trebuit adus într-un centru care îl putea îngriji. Era ra unu și jumătate noaptea, eram cu doi consilieri în cabinet şi dădeam telefoane la manageri de spitale care ar fi putut să-l preia, lucru care a fost imposibil. A trebuit să apelăm tot la Spitalul de Arşi şi să găsim o soluţie de compromis cu Centrul de Transfuzii pentru ca acel pacient să fie îngrijit. În momentul ăsta la Spitalul de Arşi sunt doi pacienţi pe secţia de terapie intensivă, pacienţi care nu pot fi trasferați”, a spus ministrul.

În ceea ce privește cazul pacientului pe corpul căruia au fost descoperite larve, ministrul a spus că acesta fusese operat și nu i se făcuse baie terapeutică. 

Poliția a deschis o anchetă în acest caz, a spus ministrul.

Întrebat ce s-ar întâmpla dacă ar avea loc o explozie soldată cu mulți răniți, ministrul a spus că acești ar fi trimiși în străinătate.

„Nu avem capacitatea acum, dacă vin cinci pacienți în plus avem o problemă gravă ca țară, iar această situație e inacceptabilă”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri