Ministrul Sănătății: Corupția din Sănătate este un cancer 

Data publicării:
vlad vasile voiculescu 01 INQ Octav Ganea

Primul gând care îmi vine mie în minte când mă gândesc la sistemul de sănătate este feudal. Este o feudă de sus până jos. Şi într-un sistem feudal e mai puţin vorba despre oameni, oameni buni, oameni răi, este vorba de sistem”, a spus Ministrul.

După ce a comparat corupția din Sănătate cu un cancer, Vlad Voiculescu a spus că sistemul are nevoie de „chimioterapie”.

În sistemul de sănătate, cumva îmi vine în minte expresia unui profesor doctor care tocmai diagnosticase pe cineva cu un cancer de curând, un cancer metastazat, şi îmi explica în cuvinte simple ce înseamnă acest cancer, îmi spunea că celulele cresc şi se hrănesc, dar cumva sunt ca o balegă, nu pot rezista de unele singure, dar le omoară pe celelalte, le înghesuie şi nu le lasă să se dezvolte, şi într-un final reuşesc să omoare organismul. E ceea ce se întâmplă cu corupţia în sistemul de sănătate. Este pur şi simplu un cancer. Şi probabil că cura la un cancer este mai degrabă cu chimioterapie care să reducă tumora, dupa care să încerci să operezi. Asta cred că se poate face”, a spus Ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu a atras atenția și asupra lipsei de organizare a Ministerului Sănătății și a sistemului medical.

În momentul ăsta nu ştim câţi medici avem în România, nu ştim. Nu ştim cum sunt plătiţi, nu ştim câte gărzi se fac, nu ştim exact cât cheltuim pe medicamente, nu ştim câte plăţi informale sunt. Nu ştim de ce o operaţie costă mai mult într-un loc şi mai puţin într-un alt loc din perspectiva Casei”, a subliniat Ministrul.

Vlad Voiculescu a devenit ministrul Sănătății după demisia lui Patriciu Achimaș-Cadariu din Guvernul Cioloș, în urma scandalului dezinfectantelor diluate. 

Actualul ministru i-a ajutat pe bolnavii de cancer din România să facă rost de medicamente, în timpul crizei citostaticelor. A creat o reţea de voluntari, care aduceau în ţară medicamente din Austria şi Germania. Vlad Voiculescu a lucrat peste zece ani în bănci mari din Austria, iar timp de câteva luni, a fost angajat la Ministerul Finanţelor.

Citiți și:

Portret. Cine este Vlad Voiculescu, finanțistul propus la Ministerul Sănătății

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri