Moartea lui Dan Condrea. Criminolog: Poate fi pur și simplu o afecțiune medicală

Data publicării:
ACCIDENT PATRON HEXI FARMA 17 220516

Multe semne de întrebare nu şi-au găsit încă răspunsul la 15 ore de la accidentul în care şi-ar fi pierdut viaţa patronul Hexi Pharma.

Într-o intervenție telefonică la Digi24, Dan Antonescu, specialist criminolog, susține că poate fi vorba și despre o afecțiune medicală care să-l fi împiedicat din manevrarea autoturismului, însă ancheta va stabili care este realitatea.

Potrivit acestuia, varianta sinuciderii este cea firească, mai ales că apăruseră elemente noi din punct de vedere penal, patronului Hexy Pharma schimbându-i-se încadrarea juridică. „Intervenise acea înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, pedeapsa fiind de la 3 la 15 ani. Având în vedere că sunt mai multe infracțiuni cercetate, conform noului cod penal la fiecare infracțiune se stabliște o pedeapsă, o treime din ea se adaugă la sentința principală și astfel se ajunge la un număr foarte mare de ani de închisoare. O astfel de perspectivă te poate duce cu gândul la sinucidere”

E posibil să-și fi premeditat actul suicidal. Acea viteză pe care a avut-o de asemenea duce cu gândul spre intenția de suicid. Dacă frânele ar fi fost sabotate, va stabili expertiza tehnică a autoturismului.”

Rezultatele necropsiei pot veni, în funcţie de analizele făcute, în maxim 3 luni.

„Mai putem lua în calcul două aspecte: consum de alcool sau de droguri sau alt soi de medicamente. Expertiza toxicologică va stabili și ea la rândul ei dacă ceea ce avea în sânge are legătură cu accidentul în sine”, conchide Dan Antonescu, specialist criminolog

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri