Muncitori răniți după o explozie la NAVROM Galați

Data publicării:
santier

Două persoane au fost rănite, luni, după ce la compartimentul motoare al unei nave aflate în reparaţii la societatea Navrom din Galaţi s-a produs o explozie urmată de un incendiu, răniţii fiind transportaţi la Spitalul Judeţean din Galaţi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat că în secţia de reparaţii a societăţii Navrom din Galaţi a avut loc, luni dimineaţă, o explozie în compartimentul motoare al unei nave împingător, provocată de o acumulare de gaz metan.

„În secţia de reparaţii apraţinând Navrom a avut loc o explozie provocată de o acumulare de gaz metan în compartimentul motoare al unei nave împingator”, a afirmat Chiriţă. 

În urma exploziei urmate de un incendiu care a cuprins compartimentul motoare pe o suprafaţă de aproximativ 30 de metri pătraţi două persoane au fost rănite.

„Un bărbat de 54 ani a suferit arsuri de gradul doi şi trei pe o suprafaţă de aproximativ 90%, iar o femeie de 52 de ani a suferit un atac de panică şi dureri toracice”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Cei doi răniţi au fost transportaţi cu ambulanţele SMURD la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, bărbatul fiind în continuare în stare gravă la unitatea de primiri urgenţe, în timp ce femeia, după ce a primit îngrijiri medicale, a părăsit unitatea sanitară.

Trei autospeciale ale ISU Galaţi au intervenit pentru stingerea incendiului care a fost lichidat înainte de a se extinde la întreaga navă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri