NATO va deschide o unitate de contraspionaj în România

Data publicării:
FREGATA - MISIUNE - NATO
Fregata "Regele Ferdinand" a plecat, miercuri, din Portul Militar Constanta, in prima misiune NATO a Fortelor Navale

NATO va avea, în România, un detaşament de spioni. Va funcţiona la Bucureşti şi trebuie să protejeze cele două comandamente militare deschise aici în urmă cu doi ani. Alianţa Nord-Atlantică a cerut aprobare pentru înfiinţarea acestui detaşament.

Urmăriți mai sus explicațiile lui Hari Bucur-Marcu, expert în securitate națională.

Solicitarea NATO a ajuns, mai întâi, la preşedintele Klaus Iohannis, iar şeful statului a trimis-o mai departe, Parlamentului.

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului vor decide mâine, când va ajunge această solicitare, pe ordinea de zi a plenului reunit. Deja, comisiile de apărare din Camera Deputaţilor şi Senat au aprobat proiectul.

Detaşamentul de la Bucureşti ar urma să funcţioneze în cadrul Diviziei Multinaţionale Sud-Est, care se află în Bucureşti. Aici ar urma să fie specialişti în contraspionaj, care vor încerca să oprească orice încercare de furt de informaţii sau de compromitere a misiunilor NATO, din regiunea noastră.

Anul acesta, NATO va avea desfăşurări record de trupe, pe teritoriul României. În luna iulie, tehnică militară de ultimă generaţie şi 25.000 de militari din 11 ţări, se vor antrena în comun, în poligoanele din Cincu, Smârdan şi Babadag. Inclusiv aceste exerciţii pot face obiectul unor acţiuni de spionaj, din partea unor ţări interesate de activitatea NATO.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri