O firmă obscură de apartament vrea să construiască un monument anticorupție

Data publicării:
lucrari memorial colectiv digi24-1

SC Euroconstruct Group SRL, firma care trebuia să ridice monumentul Colectiv, are sediul social într-un apartament din Olteniţa. Acolo am găsit-o însă doar pe soacra unicului acţionar al societăţii.

Reporter: Cu domnul Şerban Valentin se poate?

Soacra lui Valentin Şerban: Nu este aici. E la firmă.

Adică la punctul de lucru din apropierea halei de carne din oraş. Nici acolo n-am avut mai mult succes. În curtea care nu pare să fi fost călcată de cineva recent era doar un câine.

Tot ce se ştie despre această firmă e că a primit, pe 11 martie, contractul în valoare de 86.000 de euro, de la Direcţia Administrare Parcuri a Sectorului 4. Asta deşi, în 2014, a avut un singur angajat şi o cifră de afaceri de doar 1.700 de euro.

Unul din fondatorii firmei e Aurel Bîră, actualul candidat UNPR pentru primăria Olteniţa. El neagă că ar avea vreo legătură cu Primăria Sectorului 4.

În decembrie 2008, conform actelor din Monitorul Oficial, am ieşit din această firmă şi a rămas administrator şi unic asociat şi Ştefan Valentin. Nu-l cunosc pe domnul Piedone, nu cunosc pe nimeni din UNPR de la Bucureşti”, spune Aurel Bîră, candidat UNPR la primăria Olteniţa.

Între timp, primarul interimar de la Sectorul 4 a anunţat că firma respectivă a primit contractul fără să fie luate în calcul alte oferte.

Având în vedere cele constatate de Corpul de Control, se propune sesizarea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice cu privire la respectarea prevederilor legale în materia achizițiilor publice și, de asemenea, sesizarea Serviciului de Investigare a Fraudelor”, a anunțat Daniel Băluţă, primarul interimar al sectorului 4.

În plus, angajaţii Direcţiei Administrare Parcuri din instituţie trebuie să ia măsuri astfel încât în cel mult 48 de ore zona unde urma să fie amplasat memorialul Colectiv să fie refăcută.

Asta înseamnă că ciresii plantaţi în memoria victimelor de la Colectiv vor fi scoşi din pământ, iar băncile de beton vor fi demolate”, relatează Mădălina Iacob, reporter Digi24.

Până acum, Poliţia locală a amendat Direcţia Administrare Parcuri a primăriei cu 4.000 de lei, pentru că respectivele lucrări au fost demarate fără aprobare.

Între timp, Asociaţia Colectiv, din care fac parte rudele celor decedați şi supravieţuitori ai tragediei, a cerut Primăriei Sectorului 4 autorizaţie pentru construirea unui memorial în Piaţeta Bucur. Adică foarte aproape de clubul unde a izbucnit incendiul care a curmat 64 de vieţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri