Omagii pentru Regina Ana

Data publicării:
regina ana tanara-1

În Cartea de Condoleanţe de la Castelul Peleş au semnat deja zeci de oameni. Va rămâne deschisă timp de 40 zile, astfel încât toţi cei care doresc să lase un gând la plecarea Reginei Ana să o poată face.

Oamenii care au venit în aceste zile la Castelul Peleș au spus că și-au exprimat regretul pentru moartea Reginei Ana, pe care au lăudat-o pentru modestia de care a dat dovadă pe parcursul vieții ei.

Între timp, în castel au început pregătirile pentru amenajarea spaţiului unde va fi depus sicriul reginei. Trupul Reginei Ana va fi depus în holul de onoare al Castelului Peleș. De altfel, tot aici a fost depus și sicriul Reginei Maria în 1938.

Cortegiul funerar va ajunge la Peleș marțea viitoare și va rămâne acolo până miercuri seara. Miercuri își vor prezenta condoleanţele şi oficialităţile române.

În București, cortegiul funerar va ajunge miercuri seara. Joi şi vineri, cei care vor dori să depună flori şi şi să se închine la catafalcul Reginei Ana o vor putea face în sala tronului de la Palatul Regal. Conform protocolului, cartea de condoleanţe a fost aşezată deja la intrarea în Sala Tronului, sub portretul regelui Carol I.

Nimic nu este lasat la voia întâmplării. Tradiţia funeraliilor Regale impune şi un protocol riguros care a fost declanşat de îndată. Încă de marți seara Casa Regală a trimis un portret al Reginei Ana împreună cu cartea de condoleanţe, cu blazonul Casei Regale pentru a fi aşezate la Palatul Regal.

În faţa Palatului Regal, cei care au iubit-o pe Regina Ana au aprins lumânări şi au depus buchete de flori.

Atât putem face în ultima clipă pentru un mare reper al romanității noastre. Nu trebuie să fii monarhist ca să recunoști adevărata valoare. În inimile românilor sunt sigură că există un loc sacru pentru Regele Mihai și Regina Ana a României”, a spus un bucureștean, care a depus un buchet de crizanteme în fața Palatului Regal din Capitală.

O carte de condoleanţe a fost deschisă şi la Palatul Elisabeta. Aici au semnat deja personalităţi, diplomaţi şi reprezentanţi ai organizaţiilor patronate de Casa Regală.

E un moment de tristeţe pentru că a plecat din rândurile noastre o persoană de mare calitate care și-a dus o viață frumoasă, demnă, trecând peste tot felul de dificultăți, persoană care deși nu a trait in România decât foarte puțin, a iubit această țară”, a spus academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici.

Sunt profund îndurerat. În aceasta perioadă suntem alături de Majestatea Sa Regele Mihai și Casa Regală”, a adăugat ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell.

Sâmbătă, sicriul Reginei Ana va fi așezat în Piața Palatului Regal. Cortegiul funerar va porni apoi spre Curtea de Argeş, unde, sâmbătă după-amiază va avea loc slujba de înmormântare.

Citiți și Programul funeraliilor reginei Ana a României
Reguli pentru cei care vor să-i aducă un ultim omagiu Reginei Ana
PORTRET. Regina Ana, femeia curajoasă care s-a căsătorit cu un rege proscris
Regele Mihai şi Regina Ana, o poveste de dragoste de aproape șapte decenii
Regina Ana va fi înmormântată la Curtea de Argeș, sanctuarul regilor României
Ambasadorul Marii Britanii: Sunt profund îndurerat de vestea trecerii în nefiinţă a Majestăţii Sale Regina Ana a României
Iohannis: Regina Ana, expresia celei mai distinse valori de decență, devotament și dragoste de țară
A murit Regina Ana

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri