Pacientă înjunghiată în spital, în prezența copilului de 7 luni

Data actualizării: Data publicării:
Campaigners Call For Tougher Knife Laws
Foto: Guliver / GettyImages

Înjunghiată la spital, chiar în salonul în care era internată, alături de copilul de nici un an. S-a întâmplat la Iaşi, unde o femeie a fost atacată cu un cuţit de iubitul ei, cu care se certase zilele trecute. Victima are mai multe răni şi a fost operată de urgenţă. Conducerea spitalului unde s-a întâmplat totul dă vina pe paznici. Poliţiştii l-au prins pe individ când încerca să fugă din ţară.

Femeia era internată în Spitalul de Boli Infecţionase din Iaşi cu fetiţa ei de 7 luni, diagnosticată cu rujeolă. În zori, iubitul ei a intrat în salon şi a început să o lovească cu un cuţit.

Mama unui pacient din salon: „Ea dormea şi prin somn. A zis să dacă se trezea vreuna şi ţipa a spus că le arăta cuţitul, atât.”

Până ca paznici să apuce să intervină, bărbatul a dispărut. Femeia a fost dusă de urgenţă la alt spital pentru a fi operată.

Dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „SF. Spiridon" Iaşi: „În unitatea primire urgenţă s-au diagnosticat mai multe plăgi tăiate la nivelul antebraţului şi mâinii şi la nivelul toracelui. Era stabilă, conştientă, dar în stare de şoc emoţional.”

Conducerea spitalului în care s-a întâmplat incidentul a început o anchetă. Cei doi paznici care erau de serviciu au dat declaraţii şi spun că nu au văzut nimic.

Dr. Mihnea Hurmuzache, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: „Dacă oamenii nu reuşesc să menţină, cum se cheamă, mă rog, securitea unui obiectiv, atunci, poate, patrupedele sunt mai vigilente.”

Atactorul a fost prins de poliţie la Deva, se pregătea să fugă în Germania.

Subinespector Anca Vijiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi: „Poliţiştii au demarat cercetările, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, furt, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.”

Consiliul de administraţie al spitalului va decide dacă va rezilia sau nu contractul cu firma de pază. Reprezentanţii societăţii nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri