Om de afaceri mort după ce a căzut în gol de la 3.000 de metri

Data actualizării: Data publicării:
mort

Un paraşutist de 27 de ani, unul dintre fondatorii unui cunoscut lanţ de restaurante, a murit în această dimineaţă. Reprezentanţii aeroclubului din Luncani, judeţul Cluj, spun că paraşuta de rezervă s-ar fi deschis în avion, înaintea saltului, iar tânărul ar fi fost tras în afară. A căzut în gol de la trei mii de metri.

Paraşutistul de 27 de ani făcuse deja 400 de salturi până acum. Era hobbyul lui. În această dimineaţă, însă, paraşuta de rezervă i s-a deschis şi l-a tras afară din avion.

Doru Baciu, fondatorul clubului de paraşutism: „Eu am trecut prin asta în 2004. Înseamnă să te smulgă afară ca pe dopul de şampanie. Aşa de repede se petrece tot. Deci nu ai timp de reacţie, nu ai nimic. Depinde de situatie. La mine s-a deschis rezerva complet şi am putut să pilotez paraşuta şi să aterizez. Dar la el... La el s-a agăţat de avion rezerva. 3.000 de metri. Era chiar sus sus, se pregătea să iasă, să sară.”

Un şofer care trecea prin zonă a văzut totul şi a sunat la poliţie.

Bianca Şomlea, reporter Digi24: „Apelul la 112 a fost dat la ora 11 şi un minut de un şofer care trecea prin apropiere şi care a văzut un paraşutist care a căzut la sol şi nu s-a mai ridicat. Imediat, la faţa locului a sosit un echipaj al Ambulanţei Cluj şi un echipaj de pompieri.”

Tânărul nu supravieţuise.

Doru Baciu, fondatorul clubului de parasutism: „Din 2010 s-a apucat, om extraordinar. Excelent ca om... Extraordinar. Dar cred că l-a depăşit situaţia.”

Poliţiştii şi membri ai Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile vor cerceta modul în care s-a produs evenimentul. Tânărul paraşutist era unul dintre fondatorii unui cunoscut lanţ de restaurante. În doar trei ani, afacerea a ajuns de la o cifră de afaceri de 200.000 de euro la peste 8 milioane de euro. După primii patru ani aveau 25 de restaurante în ţară şi străinătate.


ACTUALIZARE 16:10 - Poliţia Cluj a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul paraşutistului în vârstă de 28 de ani care a murit după ce a căzut în gol de la 3.000 de metri altitudine, fără să i se deschidă paraşuta. Tânărul era directorul comercial al unui lanţ de restaurante cu o cifră de afaceri anuală de peste zece milioane de euro.

Tânărul în vârstă de 28 de ani care a murit este Vlad Lupaş, directorul comercial al lanţului de restaurante Salad Box, a confirmat sursa citată.

Afacerea în conducerea căreia se afla Vlad Lupaş a fost demarată în 2012, printr-o investiţie iniţială de 25.000 de euro. 

După doi ani de la inaugurarea primului restaurant Salad Box, proprietarii au deschis alte 25 de puncte în cele mai importante 13 oraşe din ţară, dar şi în centre comerciale din Budapesta şi Heilbronn, în Germania, cifra de afaceri anuală a ajungând la peste zece milioane de euro anul trecut.

Incidentul în urma căruia a murit Vlad Lupaş a avut loc sâmbătă, în jurul orei 11:00, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj.

Tânărul se afla într-un avion al aerodromului din Luncani, judeţul Cluj, şi a sărit de la o înălţime de aproximativ 3.000 de metri, însă, din primele informaţii, paraşuta acestuia nu s-a deschis.

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Cluj, Horia Simu, paraşutistul a murit la impactul cu solul.

Un şofer care trecea prin zonă şi a observat trupul tânărului pe pământ a sunat la 112, potrivit ISU Cluj.


 

Incidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 12:00, pe aerodromul din Luncani, judeţul Cluj. Apelul la 112 a fost efectuat de un trecător care a văzut corpul căzut la pământ.

Paraşutistul se afla într-un avion al aerodromului şi a sărit de la o înălţime de aproximativ 3.000 de metri.

În timpul saltului, însă, paraşuta tânărului nu s-a deschis, acesta căzând în gol. Bărbatul a murit la impactul cu solul.

Tânărul în vârstă de 27 de ani era paraşutist civil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri