Pedofilul din lift | C. T. Popescu: „Imaginea Poliției române este franjuri acum”

Data actualizării: Data publicării:
ctp vorbind

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre cazul pedofilului surprins de camerele de supraveghere în timp ce agresa doi copii în liftul unui bloc. El spune că, în condițiile în care suspectul este un angajat al poliției rutiere, imaginea poliției este grav afectată. Mai mult, oamenii se gândesc la o complicitate între suspect și colegii săi, pentru că acesta nu a pățit nimic, deși a fost acuzat și de alte agresiuni în ultimii ani.

„Acum să știți că s-a produs un viol, a fost violată poliția română, a fost fost violată uniforma, imaginea poliției e franjuri acum. Infracțiunea de pedofilie are un statut special. Polițiști șpăgari au fost și vor mai fi, polițiști care se suie băuți la volan și fac accidente s-au mai văzut. Dar după știința mea, e prima dată când în poliție apare infracțiunea de pedofilie. Această infracțiune oribilă e pedepsită chiar în pușcărie de către ceilalți pușcăriași: scuipare, batere la sânge, uciderea pedofilului. E cea mai oribilă, josnică infracțiune chiar în ierarhia pușcăriei. Și acum a fost comisă de un polițist. E imposibil acum să se separi, cum încearcă purtători de vorbe, să separi imaginea pedofilului de a poliției, sunt lipite indisolubil”, spune jurnalistul.

S-a oploșit acolo, a stat acolo fără să-l deranjeze nimeni, până în ultimul moment, ieri s-a dus la slujbă, nu a avut niciun fel de apăsare, nu a simțit presiunea colegilor, care să se sesizeze, să-l oprească. Nimeni nu l-a atins cu niciun fir de păr în acești ani. Faptul că în trei zile niciun polițist, nici colegii de la rutieră, șeful său de acolo, care nu avea cum să nu-l recunoască, faptul că nu s-a produs recunoașterea din prima, e interpretat de opinia publică drept o complicitate cu respectivul”, adaugă Cristian Tudor Popescu.

„Nu mai vorbesc de așa-zisa protecție internă a poliției, care ar trebui să fie desființată și dați toți afară. Dacă nu i-au găsit nimic în totți acești ani, cu toate plângerile, trebuie desființată. Păi, dacă i-au dat acestui om ireproșabil, nu i-au găsit nimic în toți acești ani, cu toate acuzațiile de pedofilie, și serviciul ăla nu are nicio observație, ar trebui desființat”, spune el.

Acest caz produce o tăietură în sistemul poliției române din care țâșnește puroiul. Acolo sunt structuri putrede, structuri de protecție internă, structuri de teste psihologice, chiar colegii lui. Dintre atâția polițiști care îl cunoșteau pe omul ăsta, care trăiau în aceeași meserie, nu s-a găsit unul singur care să-l oprească în toți acești ani? Sunt oameni ai legii”, adaugă Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri