Peste 500.000 de lei, descoperiți îngropaţi în curtea unui constănțean

Data actualizării: Data publicării:
bani ingropati
FOTO: Garda de Coastă

Peste 500.000 de lei, îngropaţi în curte. Asta au găsit poliţiştii de frontieră din Constanţa, în urma unor percheziţii făcute, în localităţile Ovidiu şi Medgidia, la persoane bănuite de trafic de ţigări.

Banii erau ascunşi la nici o jumătate de metru sub pământ, într-o pungă de plastic, înveliţi cu staniol. Alături de bani, în cursul percheziţiilor au mai fost găsite 200.000 de ţigarete de contrabandă, dar şi peste 3.000 de produse pirotehnice, toate confiscate imediat. Patru suspecţi au fost audiaţi şi doi dintre ei sunt reţinuţi pentru 24 de ore, sub acuzaţia de contrabandă.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere al Gărzii de Coastă au identificat, pe raza localităţilor Ovidiu şi Medgidia, două autoturisme în care se aflau trei persoane, cu vârste cuprinse între 30 şi 63 de ani, domiciliate pe raza judeţului Constanţa, despre care existau date că sunt implicate în activităţi de contrabandă.

La controlul efectuat asupra celor două autoturisme a fost găsită cantitatea de  200.000 de ţigarete, marca Ashima, fără a deţine documente justificative, precum şi suma de 5.705 lei.

“În vederea identificării locaţiilor unde au fost depozitate ţigările de contrabandă, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, emise de Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa - Secţia penală, ocazie cu care a fost identificată cantitatea de 235.400 ţigarete de contrabandă, mărcile Ashima, Marble, Palace, Rothmans şi L&M, precum şi 3.100 bucăţi materiale pirotehnice”, se arată în comunicatul citat de News.ro.

De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate în cauză a fost descoperită suma de 515.805 lei, ce se afla îngropată în grădina unuia dintre imobilele percheziţionate.

Oamenii legii au confiscat în total aproape 22.000 de pachete de ţigări de contrabandă, 3.100 bucăţi materiale pirotehnice, evaluate la 4.650 de lei, suma de 515.805 lei, şi au fost indisponibilizate trei autoturisme, evaluate la 85.100 lei.

În cauză sunt cercetate patru persoane, cu vârste cuprinse între 30 şi 63 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar pentru două dintre acestea a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri