Porți închise la IML pentru protestatare care încă resimt efectele gazelor lacrimogene

Data actualizării: Data publicării:
femei efecte lacrimogene

Efectele protestelor violente de la mitingul diasporei se văd şi acum. Mai mulţi protestatari din Timişoara au probleme de sănătate şi acum. Efectele substanţelor lacrimogene folosite de Jandarmerie sunt extrem de grave. Aceştia au mers la IML şi sunt decişi să-şi caute dreptatea în instanţă.

„Vedeți în ce stare sunt? Dureri mari de cap, abia vă văd, vă văd în ceață. Țara cui suntem? Țara lui Papură Vodă sau România?”, spune femeia plângând.

Angelica Stroia a fost printre timişorenii care au ajuns în Piaţa Victoriei şi care au avut de suferit după intervenţia în forţă a jandarmilor.

„Am fost nefericita sau fericita care a luat în plin multe gaze, bastoane, pumni, picioare”, spune femeia.

Alături de ea este şi Eunicia Someşan care îşi aduce aminte cu groază de clipele trăite imediat după intervenţia jandarmilor.

„Simțeam că mă sufoc, îmi iasă ochii din orbită, nu mai puteam să respir. Deci era și panica. Se trăgea cu gloanțe de cauciuc. Fundalul era ca de război”, susține Eunica Someșan.

Citiți și: 2012 vs. 2018. „Acesta este sindromul unui sfârșit de regim”

Cele două femei prezintă şi acum, la patru zile de la protestul din Piaţa Victoriei, simptome după expunerea la substanţele lacrimogene. Şi nu sunt singurele.

„Am fost la ORL, au văzut starea mea, m-au întins pe pat. Mi-au luat tensiunea, mi-au dat o pastilă. Nu reuşeam să mă ţin pe picioare. Vomitam… mi-au făcut glucoză…”, povestește o altă protestatară, Maria Popovici.

După ce au fost consultate atât la Bucureşti, cât şi la Timişoara, cele trei femei s-au programat la Institutul de Medicină Legală, însă uşile le-au fost închise în nas.

- Avem programare…
- Dar uitaţi aici programul. Ăsta e… Eu nu ştiu ce să vă mai spun.

„Am anunțat pe cei de la IML că urmează să venim, motiv pentru care au hotărât să închidă porțile. Doamnele continuă să se simtă prost, medicii refuză să le investigheze la modul serios. Au refuzat să scrie pe fișele de examinare simptomele și ceea ce doamnele au avut de spus”, a declarat Laurențiu Ștefănescu, președintele Inițiativei Timișoara.

Acum, sunt hotărâte să îşi facă dreptate şi vor acţiona în instanţă Jandarmeria.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri