Prima zi de iarnă, primele probleme pe drumuri

Data publicării:
drum inchis

În Vâlcea, drumul naţional 7A a fost redat circulaţiei după aproape 24 de ore. La Cota 2000 şi la Bâlea Lac, stratul de omăt depăşeşte o jumătate de metru. La Iaşi, un bărbat a ajuns la spital după ce a fost lovit de un panou publicitar luat de vânt, acelaşi vânt care a smuls acoperişul teatrului de vară din Craiova şi a provocat un accident în judeţul Braşov.

Drumul naţional 7A a fost blocat de zăpadă pe aproape 40 de kilometri. Printre cei care au luptat cu nămeţii au fost şi măicuţele de la o mănăstire din zonă. Două dintre ele, însoţite de un călugăr, plecaseră ieri după mâncare, dar au fost surprinşi de viscol. Salvarea a venit de la drumari.

Vântul puternic a spulberat zăpada şi a doborât copaci la pământ. Pentru a debloca drumul naţional 7A, drumarii din Hunedoara şi Vâlcea au cerut ajutorul colegilor din Gorj şi Dolj.

Carla Tănasie, reporter Digi24: „Drumarii intervin mai întâi cu drujbele, pentru a tăia copacii căzuţi, care au fost foarte mulţi.”

După aproape 24 de ore durmul a fost redeschis circulaţiei. Pe Transfăgărăşan, la Cota 2000 şi la Bâlea Lac zăpada depăşeşte jumătate de metru. Salvamontiştii spun că vântul a bătut cu peste 70 de kilometri pe oră, iar vizibilitatea a scăzut sub 20 de metri.

La Craiova, vijelia a distrus o parte din acoperișul Teatrului de Vară, la nici 3 săptămâni de la inaugurarea lucrării. Vântul a lăsat 15.000 de familii din 41 de localităţi ale judeţului Iaşi fără curent electric. Echipele de intervenţie au lucrat întreaga noapte pentru a remedia defecţiunile. În judeţul Braşov, un microbuz a fost pur şi simplu luat pe sus de vânt.

Nu a avut mai mult de 70 de kilometri la oră. A venit un vânt şi a derapat. S-a dat de patru ori peste cap, acolo e a cincea oară”, spune un martor.

O femeie a fost rănită grav în accident şi este în spital.

Singurul drum naţional care a fost închis în urma ninsorii şi vântului puternic din weekend nu avea contract de deszăpezire. Fără contracte de deszăpezire sunt şi autostrăzile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri