Proiect pentru a atrage medicii: cazare, masă și transport gratis

Data publicării:
spital calarasi

În plin proces de reabilitare a Spitalului Judeţean din Călăraşi, conducerea unităţii medicale încearcă să acopere şi deficitul de cadre medicale. Pentru asta a pregătit mai multe facilităţi cu care să-i convingă pe medicii din Bucureşti să profeseze în judeţul vecin.

„Va exista un microbuz de lux, care să-i aducă de la stația de metrou Anghel Saligny din București până la spital. Vor fi două, dacă nu chiar patru curse pe zi. Am hotărât ca fiecare medic să fie subventionat pentru a merge la congrese în România odată pe an, la un congres sau la un curs de specialitate”, declară Laurenţiu Belusica, directorul medical al SJ Călăraşi

Conducerea se gândeşte chiar să construiască un bloc cu 25 de garsoniere în curtea spitalului.

Până când autoritățile vor construi un bloc special dedicat medicilor, aceștia vor căuta apartamente în apropierea spitalului. Vor plăti o chirie de maximum 300 de euro pe lună, iar banii vor fi decontați de Spitalul Județean Călărași.

Proiectul conducerii spitalului a primit deja undă verde de la Consiliul Judeţean Călăraşi, care a alocat pentru ultimele cinci luni ale anului 167.800 de lei pentru 20 de medici. Iar doctorii care sunt acum angajaţi ai Spitalului vor primi 20 de tichete de masă, în loc de 13 câte aveau până acum şi vor putea să participe la congrese pe banii spitalului.

„Noi suntem la începutul carierei și trebuie să fim sprijiniți să putem lucra, să ne putem desfășura activitatea într-un mod normal”, spune Alexandru Tomek, medic ortoped .

Spitalul Judeţean din Călăraşi se luptă cu deficitul de personal încă din 1990, când mulţi dintre medici au plecat la Bucureşti sau peste hotare. Acum, la unitatea medicală sunt angajaţi 80 de doctori şi ar mai fi nevoie de încă 30.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri