Protest față de lucrările făcute pe DN1

Data actualizării: Data publicării:
protest

Protest mai puţin obişnuit lângă Cluj. Aproape o sută de locuitori din comuna Feleacu s-au strâns pe marginea DN 1, nemulţumiţi de cum au fost făcute lucrările la şosea. Mai precis este vorba de separatoarele de sens montate pe carosabil, care au îngustat drumul şi din cauza cărora oameni sunt nevoiţi să ocolească acum distanţe şi de doi kilometri pentru a trece de pe un sens pe altul.

Zona în cauză figurează pe harta accidentelor din România ca și „punct negru”, iar în urma mai multor studii făcute, compania de drumuri a decis ca în zone ca aceasta, în care anual se înregistrează multe accidente cu morți și răniți grav, să instaleze separatoare care delimitează cele două sensuri de mers.

Oficialii companiei spun că studiile arată că aceste separatoare ar putea preveni în special coliziunile frontale.

Cei aproximativ 200 de protestatari au afişat bannere pe care scria „Stop afacerilor cu borduri”, iar la finalul acţiunii s-au deplasat în marş, însoţiţi de Poliţie şi Jandarmerie, spre Căminul Cultural din localitate, pentru a discuta cu autorităţile locale.

Localnicii din Feleacu au mai protestat faţă de amplasarea separatoarelor de sens pe DN 1 şi în data de 6 noiembrie. Atunci, la acţiunea au participat aproximativ 300 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri