Protest spontan la CFR București-Grivița

Data publicării:
tren gara

ACTUALIZARE 11:15  CFR S.A. vine cu precizări: 

„Contractul privind activitatea Companiei Naționale de Căi Ferate “CFR“ – S.A. pentru perioada 2016-2020 a fost aprobat miercuri, 30 martie 2016, în ședința de guvern.

În acest context, compania va putea asigura joi, 31 martie 2016, 50% din plata salariilor, diferenţa urmând a fi virată în următoarele zilele. CNCF CFR SA regretă situaţia creată şi le cere scuze angajaţilor pentru întârzierea acordării drepturilor salariale, cu menţiunea că protecţia socială a personalului feroviar reprezintă una dintre priorităţile companiei.

În final facem precizarea că în acest an Contractul de Activitate al  Companiei Naționale de Căi Ferate “CFR“ – S.A a fost aprobat mai devreme, comparativ cu anii anteriori”.


Este vorba despre angajații CFR de la București-Grivița, transmite corespondentul Digi24, Cristina Sbîrn. Mai exact, sunt angajații care se ocupă de manevră și pregătirea trenurilor pentru parcurs. Ei sunt nemulțumiți pentru că ar fi trebuit să-și primească avansul din leafă, iar în momentul de față nu au primit decât 50 la sută din banii cuveniți. Banii ar fi trebuit să-i primească ieri.

În momentul de față, chiar directorul de la CFR Călători a mers să discute cu protestatarii și să le explice că e o situație temporară, care se va rezolva în câteva zile, ținând cont că în Guvern a fost aprobat ieri contractul de servicii pentru CFR Călători, adică există bază legală pentru ca statul să furnizeze subvenția către CFR Călători, pentru ca această companie să-și plătească apoi angajații. Mai durează însă, spun cei de la CFR, până când se publică în Monitorul Oficial respectivul contract.

În momentul de față, circulația trenurilor nu are de suferit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri