Pui orfani de barză, salvați din cuib

Data publicării:
pui de barza

Din vârful scării de pe care, de obicei, intervin la incendii, pompierii i-au salvat rând pe rând pe cei doi pui de barză, abandonaţi în cuibul din comuna Sculea. Fratele lor a picat de acolo acum câteva zile şI a fost salvat de un localnic. Tot el a dat alerta.

Petru Marcu, localnic: „Am venit aici unde e cuibul ăsta aici sus și aunci am solicitat ajutorul celor de la mediu și pompieri ... i-am dat jos, i-am dus acasă, le-am dat să mănânce. ”

Bogdan Mutu, ISU Banat: „A observat că barza de la acest cuib nu s-a mai întors, astfel ne-am deplasat de la Detașementul 2 Pompieri cu o scară mecanică și cu un echipaj pentru salvarea puilor de barză. ”

Slăbiţi şi înfometaţi, cei doi pui şI-au întâlnit fratele în curtea localnicului care i-a salvat.

Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara: „Ei sunt Johnyy, Mouffy și Puiu, iar de când au fost salvate, cele trei berze au un regim special. Sunt hrănite cu pește și ficat de pui.”

Mureau aici de foame că nimeni nu se încumeta.”

***

E foarte bine și normal că da, foarte bine că le-a salvat.”

***

„Toată lumea e aici, mama e moartă, tăticul a dispărut.”

Berzele rămân în următoarele zile la gospodăria din Sculea. Cel mai probabil vor fi duse apoi la Grădina Zoologică din Timişoara.

Mariana Lorinczi, comisar șef Garda de Mediu Timiș: „Eu cred că a fost la limită, dacă astăzi ne-am fi dus nu cred că mai trăiau , erau flămânde, deshidratate, slăbite.”

Berzele sunt păsări foarte apreciate în Timiş. Într-o altă comună, la Biled, oamenii au așezat suporturi speciale pe stâlpi pentru ca berzele să își poată face cuib, iar printr-un program de monitorizare, zeci de mii de oameni din toată lumea urmăresc întâmplările de zi cu zi din cuiburile mai multor berze din județ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri