Reacțiile sindicaliștilor la demisia ministrului Muncii

Data publicării:
munca2

Mărturisesc că nu vedeam demisia Anei Costea necesară, ținând cont că poziția domniei sale, de-a lungul întregii perioade, chiar dacă au fost imixtiuni pe domenii și pe competențe pe care nu le aveau alți reprezentanți ai Guvernului. Mai mult, asta cred că va fi o pierdere, pentru că sunt puțini oameni care au experiență pe domeniul legislației muncii și mai ales în conjunctura actuală era nevoie de o experiență clară și o cunoaștere a legislației muncii în vigoare. Pentru că avem inclusiv parlamentari, cu tot respectul, nu cunosc nici măcar legislația elementară. Astăzi, dacă v-ați uitat în structura ultimei forme care a circulat, se vedea că era o formă parțial corectată pe corpul legii și nu corespundea cu anexele respective, de fapt arăta într-o altă formă, că au fost două grupuri de lucru care nu aveau aceeași mentalitate. De aici și disfuncționalitățile pe care reprezentanții sindicali le-au găsit, dar care arată disfunctionalități. De gândire și incapaciatea de a opera eficient într-o construcție de felul acesta. Problema e că e o imagine greșită care se transmite pentru că cel puțin din declarațiile oficiale ale premierului sau ale purtătorului de cuvânt, ori ministerul de Finanțe, nu se pune problema unor majorări salariale, e vorba de o corecție a unor disfuncționalități. Constatate pe care memoriumul pe care l a aprobat guv in mod competent le semnala. Există o lege a salarizării. Mișcarea sindicală e de acord cu această lege a salarizarii care există, ea trebuie corectată, nu făcută o altă lege, cred că o altă lege era pe idei aberante”, spune Bogdan Hossu.

La rândul său, Leonard Bărăscu, președintele Sanitas, a declarat: „Demisia ministrului Muncii nu cred că ne ajută, pentru că un nou ministru înseamnă să acomodăm anumite lucruri din concepția veche pe care am avut-o. Doamnei Costea nu îi reproșăm absolut nimic, decât că poate fermitatea dumneaei în unele probleme. Eu personal și federația mea nu avem ce să îi reproșăm. Poate au fost lucruri pe care nu le știm. Am declarat și astăzi că nu ne oprim aici și ăsta poate e un motiv în plus să înțelegem că trebuie să ne facem dreptate și în stradă. Ne pare rău, pentru că aceasta este o pierdere pentru noi și este de două feluri – una pentru că noi considerăm că a fost de bună credință și la un moment dat ne-a și învățat pentru că știa foarte multe amănunte din această zonă, în acest domeniu nu știu cine vine și cum ne va convinge, dar mai este și varianta de întârziere. Nu ai un ministru al Muncii cu care să discuți, este o problemă”.

„Gestul doamnei Costea este al unui om onest, unui profesionist care nu a acceptat anumite compromisuri, astfel încât să se încadreze în reguli absurde stabilite de cei care decid în cadrul acestui executiv. Este aberant să-i pui la dispoziție unui ministru o sumă derizorie și să-i ceri să facă corecții în întreg sistemul bugetar”, a declarat Marius Nistor, președintele FSE, Spiru Haret.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri