Revelion | Sute de lei pentru o noapte de distracție

Data publicării:
revelion

Nici nu a trecut bine Crăciunul, iar românii se pregătesc deja pentru petrecerea de Revelion. Telefoanele patronilor de restaurante sună fără oprire pentru rezervări, iar în pieţele din marile oraşe se lucrează de zor pentru pregătirea scenelor pe care vor avea loc concerte în noaptea dintre ani. Românii nu sunt însă foarte încântaţi de iniţiativele primăriilor. Preferă o petrecere la restaurant sau acasă, în familie.

În Bucureşti se lucrează de zor la ridicarea scenei pe care vor avea loc concerte timp de șase ore. Oamenii par să aibă, însă, alte planuri decât să stea în frig şi înghesuială în noaptea dintre ani.

Bărbat: Nu, nicio șansă.
Reporter: De ce?
Bărbat: Nu avem treaba cu Primăria în primul rând, și nu avem de ce să facem Revelionul în stradă. Reporter: Alte variante pentru Revelion?
Bărbat: Avem mult mai multe.

Primăriile din marile oraşe ale ţării organizează şi ele astfel de concerte.

În Iași, aproape zece mii de oameni sunt așteptați în piața Palatului Culturii pentru a petrece Revelionul. Primăria a cheltuit 125 de mii de euro pentru concert și focul de artificii.

Ieşenii nu par însă impresionaţi.

Bărbat: Nu o să participăm. Cu siguranță acasă, în familie. O sa fie Revelion în familie, ca și Crăciunul de altfel.

Bucureştenii care nu vor să petreacă Revelionul în case au însă puţine variante la dispoziţie, în acest moment. Aproape toate locurile din cluburi, restaurante şi PUB-uri s-au rezervat, iar patronii pun la punct acum ultimele detalii ale petrecerii.

Gabriel Ciubotaru, manager restaurant: Ne gândim că oamenii s-au săturat de produse din carne, tradiționale, iar de petrecerea de Revelion își doresc ceva mai sofisticat.

Clienţii vor avea băutură la discreţie, dar şi muzică live - totul costă 380 de lei. Tarifele sunt însă mult mai mari în Centrul Vechi, acolo unde se află numeroase cluburi şi baruri. Am găsit, însă, şi oferte pentru cei care vor un Revelion mai liniştit.

Dumitru Tudor, manager restaurant: 350 de lei care cuprinde mâncare, gustare, cu două feluri de pește, două feluri de carne, open bar la discreție, muzică live. Maxim 20-25 de locuri mai am libere că aveam și sus restaurantul și acolo e plin.

Cei mai extravaganţi dintre bucureşteni, îşi pot petrece noapte dintre ani în Palatul Parlamentului. Aici, preţul pentru o singură persoană începe de la 165 de euro, şi poate ajunge, dacă alegeţi o masă mai apropiată de scenă, la 205 euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri