Scandal la secția de psihiatrie. Un medic spune că a fost agresat de polițiștii locali

Data actualizării: Data publicării:
medic agresat

Un psihiatru din Constanţa spune că a fost agresat de poliţiştii locali. Incidentul ar fi avut loc în timp ce medicul încerca să împiedice o echipă a ecarisajului să tragă cu arma cu tranchilizante în câinii din curtea spitalului. Doctorul spune că folosirea armei i-ar fi deranjat pe bolnavii aflați în apropiere.

Angajații firmei contractate de Primăria Constanţa să strângă câinii de pe străzi au intrat în curtea secției de neuropsihiatrie a Spitalului Judeţean. Erau însoțiți de doi polițiști locali care ar fi reacționat violent atunci când unul dintre medici a intervenit.

Diana Cârjaliu, șefa secţiei de neuropsihiatrie de la SCJU Constanţa: A luat arma de la maşină şi a ochit câinele. Am încercat să mă îndrept spre el, să-l opresc. Nu am apucat să-i spun decât nu e voie sau ceva de genul ăsta.

Tiberius Octavian Crăciun: A tras într-o cățea neagră în acea direcţie. Eu stăteam pe banca verde, cu alte cuvinte s-a tras cu arma în direcţia mea. Până am ajuns eu au avut timp destul să o agreseze pe doamna doctor.

Medicul agresat spune că în curtea spitalului erau mulţi pacienţi care puteau reacţiona violent la vederea unei arme.

Diana Cârjaliu: Din spate a venit cineva, după aia am văzut că era unul dintre cei doi poliţişti, mi-a sucit mâna la spate, mi-a tras-o cu toată puterea.

Valentina Chiriţă, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Constanţa: Poliţistul local a acţionat în cadru legal, intervenţia a fost una minimă în raport cu gradul de pericol social care s-ar fi putut crea.

Adriana Deoancă, purtător de cuvânt al Primăriei Constanţa: Se aflau la o acţiune de capturare a câinilor fără stăpân în cartierul Palazu Mare. Parte dintre căţei au fugit în curtea spitalului. Colegii noștri au mers, s-au înregistrat la poartă, au intrat în curtea acestui spital, domeniu public al judeţului Constanța, pentru a captura animalele fără stăpân.

Șefa secției de psihiatrie spune că va depune plângere penală. Potrivit acesteia, echipa de ecarisaj și polițiștii locali au intrat în curtea spitalului fără acordul conducerii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri