Spargeri în serie în Pipera. Hagi și ambasadorul Pakistanului, printre victimele hoților

Data actualizării: Data publicării:
pipera

Spargeri în serie au avut loc  în perioada sărbătorilor la vilele unor persoane importante care locuiesc în zona Pipera. Printre acestea, casa fotbalistului Gheorghe Hagi, dar și cea a ambasadorului Pakistanului în România. 

Poliţia anunţă că până acum nu a fost stabilit un prejudiciu, dar există un cerc de suspecţi. 

„Din informaţiile noastre, cele două imobile ar fi fost păzite, iar în urma cercetărilor efectuate de poliţişti a fost stabilit deja un cerc de suspecţi. Un prejudiciu nu a fost stabilit cu exactitate în acest moment, având în vedere că proprietarii nu sunt prezenţi şi pentru stabilirea exactă a prejudiciului avem nevoie de o evaluare corectă a bunurilor lipsă. Furturile au fost sesizate de către nişte angajaţi ai proprietarilor, iar cercetarile sunt continuate în prezent în vederea documentarii întregii activități infracționale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, a declarat pentru Digi24 Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al Poliției Ilfov.

Jandarmeria, care asigură paza reşedinţelor ambasadorilor, spune că, legal, nu poate verifica decât intrările în imobile, iar reşedinţa ambasadorului Pakistanului nu avea sisteme de supraveghere conectate la ghereta paznicului.

Platouri, sfeşnice şi alte obiecte din argint. Asta au furat hoţii din locuinţa ambasadorului, iar din casa fostului fotbalist lipsesc mai multe bijuterii.

Hoţii ar fi intrat în locuinţă după ce au sărit gardul prin altă gospodării. Contactaţi de reporterii Digi24, reprezentanţii firmei de pază nu au comentat acest eveniment. Deşi infracţiunile au fost comise la finalul anului trecut, autorităţile au fost anunţate abia acum. Ieri, secretara ambasadorului a alertat poliţiştii ilfoveni că a găsit casa călcată de hoţi.

Vecinii spun însă că astfel de evenimente se întâmplă des în perioada sărbătorilor. Din acest motiv, se înarmează cu camere de supraveghere şi sisteme de securitate.

Anul trecut, 50 de case au fost jefuite în mai puţin de două luni în judeţul Ilfov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri