Stare de alertă | Incediu cu fum toxic în Vâlcea

Data actualizării: Data publicării:
gunoi

A fost instituită stare de alertă în localitatea Măldăreşti din Vâlcea, din cauza fumului toxic degajat de la un incendiu care arde de două săptămâni la groapa de gunoi. Autorităţile locale spun că oamenii din zonă ar putea fi evacuaţi.

Oamenii care locuiesc în gospodăriile din apropierea gropii de gunoi de la Măldărești ar putea fi evacuați. Hotărârea a fost luată pentru că, potrivit prefectului județului Vâlcea, sănătatea oamenilor din această zonă este pusă în pericol de fumul toxic.

 

Totuşi, ministrul de resort spune că fumul nu îi pune în pericol pe locuitori.

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului: „Am înţeles că astăzi s-a luat hotărârea în comandamentul de urgenţă de a acoperi groapa cu pământ. Bineînţeles că s-a dat şi un termen prin care respectivul administrator trebuie să facă lucrul acesta. Sper ca de data aceasta să poate să colaboreze cu toţi cei care sunt implicaţi. Altfel, legea penală se va aplica fără doar şi poate.”

De când a izbucnit incendiul la groapa de gunoi din Măldărești, de două săptămâni, mulți oameni care locuiesc în apropiere au decis să părăsească zona.

Până acum, autoritățile nu au reușit să găsească soluții pentru a stinge incendiul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri