Tânăr atacat de urs

Data publicării:
ambulanta

Tânărul se plimba singur prin pădure, foarte aproape de oraş, când a fost atacat de o ursoaică. Imediat după ce a scăpat din ghiarele animalului, băiatul rănit s-a dus după ajutor, pentru că nu avea telefonul la el.

Mirela Palcu, reporter Digi24: „ A coborât singur din pădure până la baza telescaunului. Iar angajaţii de aici au fost cei care au sunat la 112.”

Angajaţii de la instalaţia de telescaun s-au speriat când l-au văzut plin de sânge, mai ales că zona este frecventată de turişti.

Ioan Niţu, martor: „Sunt aici de atâţia ani, n-am mai văzut până acuma, bănuiesc că este ceva în trecere. E zona aglomerată, deci nu stă un urs aici, exclus.”

Rănitul a fost preluat de un echipaj SMURD şi dus la spitalul de urgenţă din Braşov. Rănile nu sunt grave, dar medicii spun că băiatul va rămâne internat o perioadă mai lungă, pentru că există riscul ca acele plăgi să se infecteze.

Cristina Vecerdi, şefa UPU-SMURD Braşov: „Conştient, cu plăgi multiple la nivelul feţei, gâtului, toracelui, plăgi superficiale şi două plăgi mai profunde în zona lombară, deci în partea posterioară a corpului.”

Reprezentanţii fondului de vânătoare din zonă spun că nu e nevoie ca ursul să fie capturat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri