Tatăl alpinistei Geta Popescu, externat pe semnătură

Data actualizării: Data publicării:
ovidiu popescu geta dor popescu

Tatăl Getei Popescu, alpinista moartă în munţii Retezat, a fost externat în urmă cu puţin timp din spitalul Municipal Hunedoara. Ovidiu Popescu, rănit şi el în avalanşă, a plecat pe semnătură.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Hunedoara, medicul Bende Barna, a declarat pentru News.ro că alpinistul Ovidiu Popescu a ieşit din spital luni după-amiază, el cerând externarea.

„În jurul orei 13.00, a fost externat alpinistul Ovidiu Popescu. În cursul zilei de astăzi (luni - n.r.) s-au completat investigaţiile de sâmbătă cu un computer tomograf la nivelul toracelui care dă un plămân curat, fără probleme, în schimb dă o fractură de arc costal cinci fără deplasare care nu pune în pericol viaţa. Noi, de obicei, aceşti pacienţi policontuzionaţi cu lovitură la cap, torace şi bazin cu hematom la coapsa se recomandă trei - patru zile sub supraveghere cu tratament. Având în vedere situaţia dată şi fiind tragedia din familie a cerut externarea. Funcţiile vitale sunt bune, e echilibrat hemodinamic, e conştient”, a declarat medicul.

Bende Barna a adăugat că medicul curant i-a propus lui Ovidiu Popescu să mai rămână internat o zi sau două, însă acesta a spus că vrea să se externeze.

„Medicul curant i-a propus să mai stea până mâine, maximum poimâine, dar el a spus că vrea să plece. A semnat că a luat la cunoştinţă de riscuri şi că se va prezenta la Urgenţe, dacă se întâmplă ceva. Nu cred că va fi cazul, dar de obicei noi mai ţinem sub observaţie astfel de cazuri”, a mai spus Bende Barna.

Alpinistul Ovidiu Popescu a fost internat sâmbătă, cu multiple traumatisme, în Spitalul Municipal Hunedoara, în urma accidentului suferit în Retezat, în urma unei avalanşe în care fiica sa, Dor Geta Popescu, şi un alt băiat. Erik Gulacsi, şi-au pierdut viaţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri