Tentativă de răpire chiar în fața școlii

Data actualizării: Data publicării:
eleva din spate

Poliţia din estul ţării este în alertă şi caută un bărbat suspectat că a încercat să răpească o fetiţă de 9 ani din Bacău, chiar din faţa şcolii. Copilul mergea la ore în momentul în care un străin ar fi prins-o de mână, a bruscat-o şi i-a spus să urce în maşină. Norocul fetiţei a fost că un părinte care a văzut scena l-a ameninţat pe agresor că va suna la 112.

Tentativa de răpire s-a petrecut puţin înainte de ora 8, în apropierea unei şcoli din zona centrală a Bacăului, atunci când elevii mergeau la ore. Fetiţa le-a povestit dascălilor prin ce a trecut cu lacrimi în ochi.

„A povestit faptul ca lângă școală a fost acostată de o persoana care a coborât dintr-o mașină de Argeș. Persoana i-a spus: daca îți dau 50 de lei mergi cu mine la București? Toată această discuție se petrecea cu fetița ținută de mână”, spune Anca Seres,- directoarea Școlii Alexandru Ioan Cuza.

„Scena a fost văzută de un părinte care își ducea copilul la școală și care l-a amenințat pe agresor că sună la poliție. Astfel eleva a reușit să scape, a intrat în școală”, spune Doina Marinov, purtătorul de cuvânt al ISJ Bacău.

„Fetița era speriată, a plâns, consilierul școlar a avut o discuție cu ea, și doamna învățătoare, și noi”, spune directoarea școlii.

Poliţiştii încearcă acum să dea de urma agresorului.

Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările și scopul în care a fost abordată minora. În funcție de rezultatul verificărilor se va proceda la încadrarea juridică a faptei”, spune Cătălina Crețu, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.

Părinţii au cerut măsuri suplimentare de protecţie, temându-se pentru siguranţa celor mici.

Inspectoratul Şcolar Iaşi spune că va cere poliţiştilor să vină mai des la orele de dirigenţie din şcoli pentru a le explica elevilor cât este de riscant să intre în vorbă cu necunoscuţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri