Video Teroare în Brăila. Un bolnav psihic cu o macetă, lăsat liber pe stradă

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu maceta

Un bărbat din Brăila a provocat teroare în blocul în care locuieşte. A spart geamurile de pe casa scării şi i-a ameninţat pe locatari că îi taie cu o macetă dacă îndrăznesc să intervină. Individul a fost reținut de poliţişti şi internat la Spitalul de Psihiatrie. A fost externat după 12 ore, iar la scurt timp a distrus geamurile unei societăţi comerciale din oraş. Abia după acest scandal, medicii au decis să nu-l mai lase liber pe străzi.

Bărbatul de 42 de ani este un cunoscut al poliţiştilor şi pacient al spitalului de Psihiatrie din Brăila. Cu toate acestea, medicii au decis că omul poate face tratament la domiciliu. Periodic, individul distruge tot ce întâlneşte în cale şi îşi ameninţă vecinii. Aşa s-a întâmplat şi sâmbătă dimineaţă când, înarmat cu o macetă, a început să spargă geamurile din casa scării.

„Se auzea hodorogind, cum bătea, exact ca și cum ai dărâma, cum ai sparge, un perete, aşa se auzea. (Vă este teamă de el?) Da, e şi cazul, avem copii mici care dorm, aici pe scară”, povestește un martor.

Alertaţi, poliţiştii au intervenit, l-au pus la pământ şi l-au încătuşat. I s-a făcut dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, amenințare și folosirea fără drept de obiecte periculoase, fiind internat la Psihiatrie. A fost însă externat după numai 12 ore.

Dânsul venise cu agitaţie psihomotorie şi cu suspiciunea de consum de substanţe etnobotanice. Medicul de gardă, de la momentul acela, a considerat că este suficientă o spitalizare de o zi, adică o spitalizare sub 12 ore interval”, spune Andreea Gavrilescu, director medical Spitalul de Psihiatrie Brăila.

Când s-a văzut liber, individul a spart și geamurile unei societăţi comerciale din Brăila. A fost reținut de polițiști și dus din nou la Psihiatrie.

La faţa locului, poliţiştii au identificat un bărbat în vârstă de 42 de ani pe care l-au condus la sediul poliției, unde s-a întocmit dosar penal pentru distrugere, ulterior acesta fiind internat la Spitalul de Psihiatrie”, spune Geanina Neculai, purtător de cuvânt IPJ Brăila.

Foarte agresiv, ne-a ameninţat că nu vrea să rămână internat, a avut un limbaj necorespunzător, motiv pentru care vom demara această procedură de internare nevoluntară”, declară Andreea Gavrilescu, director medical Spitalul de Psihiatrie Brăila.

Bărbatul va rămâne internat la Psihiatrie până când judecătorii de la Tribunalul Brăila decid dacă este necesar transferul său la spitalul de la Săpoca. Redactor: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri