Toaletele publice, o raritate în stațiuni

Data publicării:
faleza toaleta

Peste o sută de mii de oameni ajung în fiecare an în Băile Felix şi Băile 1 Mai, două dintre cele mai populare stațiuni balneoclimaterice de la noi. În cele două destinaţii turistice sunt însă doar patru toalete publice, dintre care trei sunt în Băile Felix. Prin urmare, vizitatorii sunt nevoiţi să improvizeze...

Iată părerea turiștilor:

„Când se mai înserează se ascund după boscheți pe aici cu copiii și e, e o problemă”.

„Chiar aseară a trebuit să fug repede la restaurant pentru că nu am găsit un loc. M-am tot uitat în toate părțile și nu am găsit o toaletă publică”.

Deranjaţi de situaţie sunt şi patronii restaurantelor din zonă.

Eu îi primesc cu drag, nu e nicio problemă. Câtă apă consumă e nesemnificativ, dar deplasarea lui sau stresul că nu are o toaletă în Băile Felix este ceva care nu se poate califica”, afirmă Gheorghe David, proprietarul unei pensiuni din stațiunea Băile Felix.

În proiectul pe care urmează să îl depunem pentru reamenajarea stațiunii Băile Felix, avem cuprins și realizarea unei toalete care să facă față pentru toată stațiunea”, spune Cristian Laza, primarul comunei Sînmartin.

În staţiunea Mamaia, unde într-un week-end estival ajung şi 40 de mii de oameni, există toaletele ecologice, doar că sunt amplasate la o distanţă considerabilă de plajă.

Foarte multe dintre toaletele ecologice sunt montate în parcări, la o distanţă destul de mare de plajă. Ca să ajungă aici, de exemplu, turiştii trebuie să traverseze toată faleza Cazinoului din Mamaia.

Iar aici, patronii de restaurante nu sunt la fel de generoşi.

Cu bonul de la linia de autoservire se duce şi intră gratis la toaletă. N-au bon, plătesc 1 leu”, spune Vasile Chirondojan, administrator restaurant .

În staţiunea Mamaia, municipalitatea a amplasat 56 de toalete ecologice, iar în municipiul constanţa 154, urmând ca, în funcţie de evenimente şi de amploarea acestora, numărul să fie suplimenatat”, spune Ionela Halciuc, reprezentant Primăria Constanţa.

Reprezentanţii Primăriei susţin că nu pot amplasa toaletele ecologice pe plajă, pentru că există riscul ca acestea să se afunde în nisip.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri